Korona uništava i zdravlje i privredu

NOVE MERE! OD UTORKA ZABRANA RADA UGOSTITELJSKIH OBJEKATA I PRODAVNICA OD 21 DO 5 UJUTRU

Vlada Srbije donela je nove mere u borbi protiv korone – ograničava se rad ugostiteljskih objekata, ali i prodavnica, tržnih centara, osim apoteka, dostava hrane, benzinskih pumpi koje toče gorivo i privrede koja radi treću smenu. Oni neće moći da rade od 21 do 5 časova. Primena mera trajaće 15 dana. Premijerka Ana Brnabić rekla je da imamo jednu od najmanjih stopa smrtnosti u Evropi od 1,3 posto. Situacija u školama je bezbedna, istakla je ona.

Ana Brnabić, foto: TV Pink
Ana Brnabić, foto: TV Pink

Brnabić je na konferenciji za novinare nakon sednice precizirala da su od te mere izuzete apoteke, dostava hrane, pumpe za točenje goriva i privreda koja radi i treću smenu.

Ove mere stupaju na snagu u utorak, 17. novembra, i važiće 15 dana, do 1. decembra, kada će Vlada ponovo odlučivati o merama, dodala je premijerka.

Prihvatila sam savet stručnog, medicinskog dela Kriznog štaba da uvedemo ove, restriktivnije mere, kako bismo zaustavili širenje virusa, objasnila je ona i napomenula da će se mere primenjivati od utorka, kako bi se svima koji su njima obuhvaćeni ostavio prostor da se prilagode i organizuju.

Mere će biti na snazi 15 dana, do 1. decembra, kada će Vlada odlučiti o tome da li treba dodatno da se pooštravaju ili produžavaju. Ali, nadam se da to neće biti potrebno, poručila je Brnabić.

Ona je istakla da Vlada trenutno ne razmatra zabranu kretanja, što bi, inače, bila sledeća mera u borbi protiv koronavirusa.

Ukoliko bude najneophodnije, mi ćemo ići sa tom merom, ali u ovom trenutku ni ne razmišljamo o tome. Znamo da je to sledeća mera, ali sva predviđanja su da će sada usvojene mere dati rezultate i da će broj novozaraženih početi da opada, objasnila je Brnabić.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom