Влада Србије у новом сазиву до 28. октобра

Мандатарка за састав нове владе Ана Брнабић најавила је синоћ да ће Влада Србије у новом сазиву почети да ради до 28. октобра и имаће пун капацитет и ауторитет добијен од Скупштине Србије и наших грађана.

Влада, фото: Гугл
Влада, фото: Гугл

Брнабић је, гостујући у емисији „Упитник“ Радио-телевизије Србије (РТС), рекла да ће 2021. бити година још већих изазова, са вероватно још већом економском кризом, и да су зато потребни ванредни парламентарни избори како би грађани могли да искажу своје мишљење о раду Владе у таквим околностима.

Упитана да ли би нова влада могла да се назове концентрационом, она је рекла да се такве владе формирају у ванредним ситуацијама, а да је сада ситуација ванредна, пре свега здравствена, па онда и економска, и да је друштву потребна саборност.

Брнабић је навела да су националне мањине позване да формирају владу са Српском напредном странком (СНС), а да ће у њој бити и Социјалистичка партија Србије (СПС) и Српски патриотски савез (СПАС).

Она је, коментаришући најаву председника Србије и Српске напредне странке Александра Вучића да ће председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић бити нови председник Скупштине Србије, рекла да је Дачић свакако један од најискуснијих политичара, као и да уме да балансира између различитих политичких актера.

Према њеним речима, у Влади ће бити значајан број нових министара, а при њиховом избору биће важни квалитет и енергија да би као тим могли да дају најбоље грађанима Србије, при чему ће нова влада имати у свом саставу готово 50 одсто жена.

Брнабић је ситуацију са коронавирусом оценила као све комплекснију, додајући да је приметно да се лекарима јављају људи са нешто тежим симптомима, а да је до синоћ у 20 часова било више од 400 новозаражених особа.

Она је оценила да је министар здравља Златибор Лончар дао  најбоље од себе и да је у сваком тренутку био на терену и пружао подршку здравственом систему.

Брнабић је истакла и да су државни органи били транспарентни у вези са бројевима заражених и преминулих, као и да је много људи тестирано.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: