Први приоритет нове владе борба против мафије

Мандатарка за састав нове Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да ће планови новог сазива Владе бити да се обрачуна са мафијом и да паралелно сачува безбедност председника Србије, као и да настави градњу путева и повећање животног стандарда грађана.

Ана Брнабић, фото: Нишке новине
Ана Брнабић, фото: Нишке новине

Брнабић је, гостујући на Телевизији „Хепи“, рекла да гарантује да ће Србија бити једина земља у Европи која ће имати раст плата и пензија.

Видећемо какви су лимити у буџету за наредну годину и шта нам је, и на којем пољу, неопходно. Битно је да све учинимо за бољи квалитет живота грађана и то у првом кварталу следеће године, рекла је она.

Брнабић је навела да је први приоритет нове владе да се обрачуна са мафијом, јер то, како је оценила, није само борба безбедносних служби.

Радимо са законодавном влашћу и молимо и судску власт да радимо заједно и да будемо храбри да задамо коначан ударац мафији, рекла је премијерка и поручила да криминалне групе не могу бити јаче од државе.

Према њеним речима, велики је проблем неефикасност правосуђа, а за борбу против мафије сви сектори подједнако морају бити храбри и јаки.

На питање о извештају ЕУ, који је најкритичнији према правосуђу и у коме се тврди да власт има велики утицај на судове, Брнабић је рекла да за то нема основа.

Дајте ми примере политичког утицаја на правосуђе. Конкретне, ништа друго не признајем. Немамо утицаја на правосуђе, поручила је она.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: