Policija na visini zadatka

Uhapšeni hrvatski državljani za internet prevaru u Srbiji!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, uhapsili su hrvatske državljane H.P. (1987) i J.K (1991) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo prevara.

Oni su osumnjičeni da su preko privrednog društva registrovanog u Srbiji „Digitalna platforma“ i internet sajta www.privredni-registar.rs dovodili u zabludu ovlašćena lica u privrednim subjektima na teritoriji Republike Srbije, tako što  su im slali uplatnice, putem pošte, da uplate  novac radi upisa u ovaj privredni registar, uz napomenu da ako to ne učine do određenog datuma moraće da uplate veći iznos.

Osumnjičeni su na taj način, prikrivanjem činjenica, dovodili i održavali u zabludi ovlašćena lica u privrednim subjektima da će, uplatom traženog iznosa biti upisani u registar koji vodi neki državni organ i protivpravno prisvojili iznos od više od 6.000.000 dinara.

Njima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni u Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Protiv tridesetdvogodišnjeg hrvatskog državljanina koji je osumnjičen za isto krivično delo, a za kojim policija intenzivno traga, biće podneta krivična prijava.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Obaveštenje

Provera ispravnosti sistema za javno uzbunjivanje u gradu Nišu!

Potvrđeno

Od danas jedinstveno tržište rada Srbije, Albanije i Severne Makedonije

Nišlija

Zoran Maksimović posvetio pesme Nišu i Niškoj Banji, mestima koja su mu u srcu

Dobra vest za poljoprivrednike

Počela isplata po hektaru, produžen rok za prijavu