Ухапшени хрватски држављани за интернет превару у Србији!

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за сузбијање високотехнолошког криминала, ухапсили су хрватске држављане Х.П. (1987) и Ј.К (1991) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело превара.

Они су осумњичени да су преко привредног друштва регистрованог у Србији „Дигитална платформа“ и интернет сајта www.privredni-registar.rs доводили у заблуду овлашћена лица у привредним субјектима на територији Републике Србије, тако што  су им слали уплатнице, путем поште, да уплате  новац ради уписа у овај привредни регистар, уз напомену да ако то не учине до одређеног датума мораће да уплате већи износ.

Осумњичени су на тај начин, прикривањем чињеница, доводили и одржавали у заблуди овлашћена лица у привредним субјектима да ће, уплатом траженог износа бити уписани у регистар који води неки државни орган и противправно присвојили износ од више од 6.000.000 динара.

Њима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву бити приведени у Треће основно јавно тужилаштво у Београду.

Против тридесетдвогодишњег хрватског држављанина који је осумњичен за исто кривично дело, а за којим полиција интензивно трага, биће поднета кривична пријава.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: