Сајт општине Сврљиг добио највеће признање за транспарентност и функционалност!

Општина Сврљиг добила је признање за допринос афирмисању права на приступ информацијама од јавног значаја у категорији локалних органа јавне власти.

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Милан Мариновић уручио је председнику општине Сврљиг ПРИЗНАЊЕ за допринос афирмисању права на приступ информацијама од јавног значаја у категорији локалних органа јавне власти.

Ове године смо имали два озбиљна кандидата од којих је један добитник признања. Онај који није добитник признања ја општина Инђија која је по свему такође заслуживала ово признање. Комисија је проценила да ове године награду заслужује Општина Сврљиг, рекао је повереник Милан Мариновић.

САЈТ ОПШТИНЕ СВРЉИГ НАЈБОЉИ!

Сајт општине Сврљиг редовно се ажурира, линк информатора о раду постављен је на видљивом месту и на коме се налази како актуелни, тако и сви постављени информатори о раду, почев од октобра 2014. године. Актуелни информатор ажуриран је у августу 2020. године. Информатор је изузетно функционалан и израђен је у складу са Законом и упутсвима, рекао је повереник Мариновић.

Он додаје да је на сајту Општине Сврљиг могуће пронаћи обавештења и саопштења, подаци о локалној самоуправи, општини и Општинској управи, те о расписаним јавни позивима и конкурсима.

Када је у питању сегмент сајта који се односи на сервис грађана, могуће је путем њега у електронској форми поставити питање директно председнику Општине и саветнику за заштиту права пацијената. Такође, сајт садржи информације о пријему грађана председника општине, на сајту се објављују јавни позиви, јавне расправе, јавни конкурси, јавне набавке, буџет и др. Објављене су и контролне листе општинских инспекција, рекао је Мариновић.

Мариновић истиче да се на сајту Општине Сврљиг налази посебан сегмент који се односи на јавна предузећа који садржи списак тих предузећа са линковима.

Поред наведеног на сајту Општине Сврљиг налази се посебан сегмент који се односи на пандемију Ковид19.

Сајт је потпуно обновљен и редизајниран у августу месецу ове године.

Повереник Мариновић је рекао да је општина Сврљиг, иако мала, доста учинила у подизању транспарентности.

Председник општине Мирослав Марковић честитао је Инђији која има приближно добар портал као и Сврљиг.

Председник општине Сврљиг Мирослав Марковић
Председник општине Сврљиг Мирослав Марковић

Настављамо са трансапрентним радом. Овим показујемо да и мале општине са ограниченим ресурсима могу да се носе са много озбиљнијим и општинама и градовима, рекао је Марковић.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: