Dobra vest za Srbiju

Investitori iz Češke zainteresovani za ulaganja u Srbiji

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa  ambasadorom Češke Republike u Srbiji Tomašom Kuhtom, koji joj je uručio pismo potpredsednika Vlade i ministra trgovine te zemlje Karela Havličeka u kojem se ističe veoma dobra ekonomska saradnja sa Srbijom i značaj koji naša zemlja ima za češke investitore.

Ana Brnabić, foto: Niške novine
Ana Brnabić, foto: Niške novine

Brnabić je iskazala zahvalnost na poverenju Vlade Češke i investicijama koje dolaze iz ove zemlje, i ocenila da su sveukupni bilateralni odnosi dveju država čvrsti i stabilni, čemu, pre svega, doprinosi otvoren dijalog i bilateralne posete zvaničnika na najvišem nivou.

Ona je podsetila i na posetu predsednika Češke Republike Miloša Zemana Srbiji u septembru 2019. godine, kada je održan i veliki poslovni forum srpskih i čeških privrednika.

Kada je reč o daljim reformama, Brnabić je istakla da je Srbija posvećena jačanju ekonomije i izgradnji moderne države koja počiva na evropskim vrednostima, kao i stvaranju najprivlačnijeg poslovnog okruženja u ovom delu Evrope.

Prema njenim rečima, fiskalna konsolidacija i stvaranje dugoročne makroekonomske stabilnosti daje povoljnu ekonomsku klimu i dodatnu sigurnost svim stranim kompanijama koje žele da investiraju u Srbiji.

Kuhta je istakao da je najviše investicija realizovano u oblasti telekomunikacija i nekretnina, ali i u bankarskom, industrijskom i farmaceutskom sektoru, a da se u narednom periodu očekuje još veći broj čeških ulaganja u Srbiji.

On je objasnio da upravo podrška Vlade Srbije daje podsticaj i ohrabrenje preduzetnicima iz Češke da svoj kapital ulažu na ovom tržištu.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom

COVID 19

U Srbiji potvrđeno 107 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Kultura i umetnost

Otvorena izložba „Borba za srpsku državnost i slobodu srpskog naroda“ u Nišu