Инвеститори из Чешке заинтересовани за улагања у Србији

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са  амбасадором Чешке Републике у Србији Томашом Кухтом, који јој је уручио писмо потпредседника Владе и министра трговине те земље Карела Хавличека у којем се истиче веома добра економска сарадња са Србијом и значај који наша земља има за чешке инвеститоре.

Ана Брнабић, фото: Нишке новине
Ана Брнабић, фото: Нишке новине

Брнабић је исказала захвалност на поверењу Владе Чешке и инвестицијама које долазе из ове земље, и оценила да су свеукупни билатерални односи двеју држава чврсти и стабилни, чему, пре свега, доприноси отворен дијалог и билатералне посете званичника на највишем нивоу.

Она је подсетила и на посету председника Чешке Републике Милоша Земана Србији у септембру 2019. године, када је одржан и велики пословни форум српских и чешких привредника.

Када је реч о даљим реформама, Брнабић је истакла да је Србија посвећена јачању економије и изградњи модерне државе која почива на европским вредностима, као и стварању најпривлачнијег пословног окружења у овом делу Европе.

Према њеним речима, фискална консолидација и стварање дугорочне макроекономске стабилности даје повољну економску климу и додатну сигурност свим страним компанијама које желе да инвестирају у Србији.

Кухта je истакао да је највише инвестиција реализовано у области телекомуникација и некретнина, али и у банкарском, индустријском и фармацеутском сектору, а да се у наредном периоду очекује још већи број чешких улагања у Србији.

Он је објаснио да управо подршка Владе Србије даје подстицај и охрабрење предузетницима из Чешке да свој капитал улажу на овом тржишту.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: