Ко је Џон Јовановић?

Џон Јовановић, директор канцеларије ДФЦ-а у Београду, био је директор швајцарске компаније „Меркурија енерџи груп“, српског је порекла и има 34 године.

Фото: Пиксабеј, аутор: Лари Вајт
Фото: Пиксабеј, аутор: Лари Вајт

Џон је дипломирао на једном од најбољих светских универзиета, на Универзитету Принстон, а на Универзитету у Пенсилванији магистрирао пословну администрацију за финансије и предузетнички менаџмент.

Директор канцеларије ДФЦ-а у Београду има богату пословну биографију, пошто је радио у још неколико моћних компанија, као што су Дојче банка, затим Беренсон, Нобл груп, Кадент енерџи партнерс.

Члан је инвестиционог одбора ИЦТ Хуб Вентуре, првог инвестиционог фонда у почетној фази за стартапе на Балкану.

Такође је и члан борда Института Ист Вест, где помаже у иницијативи „Балкански дијалози“, која окупља лидере како би се ухватили у коштац са економским и политичким питањима са којима се суочава Западни Балкан.

Јовановић је такође члан круга младих лидера Милкен института.

Џон Јовановић копредседава непрофитном организацијом Хелт корпс, која средњошколцима у више од 60 школа широм Сједињених Држава пружа образовање о исхрани, вежбању и стресу.

Детињство је провео у Чикагу, где су се својевремено доселили његови родитељи Нада и Срећко.

Са супругом Дафне Оз, једном од најпознатијих блогерки, ТВ звездом и нутриционисткињом у САД, ћерком чувеног ТВ доктора Мехмета Оза, има троје деце, Филомену, Доменику Селен и Јована, кога, како је раније изјавила Џонова супруга, зову Џон-Џон.

Њих двоје венчали су се пре 10 година у српској православној цркви у Портланду.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: