Председништво ССП потврдило одлуку о бојкоту избора

Председништво Странке слободе и правде (ССП) одлучило је да остане при ставу да бојкотује предстојеће изборе на свим нивоима у Србији, а председник странке Драган Ђилас изјавио је после седнице да је било гласова да се изађе на изборе, пре свега локалне.

Драган Ђилас је за ТВ Н1 рекао да су се гласови за излазак пре свега на локалне изборе чули из централне Србије, где су, како је рекао, људи под већим притиском него у Београду и зато би желели да „покажу неки свој отпор, иако знају да је под оваквим условима победа над СНС-ом немогућа“.

Он је истакао да је свестан да одлука о бојкоту „није лака ни феноменална“, али је додао да је уверен да ће она омогућити да у некој ближој будућности дође до промена у Србији и „да на правим изборима дође до мирне промене власти“.

Коментаришући одлуку Покрета слободних грађана да изађе на изборе, као и медијске наводе да су још неке опозиционе странке спремне да промене одлуку о бојкоту, Ђилас је рекао да би због утиска према Европи било боље да је опозиција остала јединствена.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: