Politika

Predsedništvo SSP potvrdilo odluku o bojkotu izbora

Stranka-slobode-i-pravde

Predsedništvo Stranke slobode i pravde (SSP) odlučilo je da ostane pri stavu da bojkotuje predstojeće izbore na svim nivoima u Srbiji, a predsednik stranke Dragan Đilas izjavio je posle sednice da je bilo glasova da se izađe na izbore, pre svega lokalne.

Dragan Đilas je za TV N1 rekao da su se glasovi za izlazak pre svega na lokalne izbore čuli iz centralne Srbije, gde su, kako je rekao, ljudi pod većim pritiskom nego u Beogradu i zato bi želeli da „pokažu neki svoj otpor, iako znaju da je pod ovakvim uslovima pobeda nad SNS-om nemoguća“.

On je istakao da je svestan da odluka o bojkotu „nije laka ni fenomenalna“, ali je dodao da je uveren da će ona omogućiti da u nekoj bližoj budućnosti dođe do promena u Srbiji i „da na pravim izborima dođe do mirne promene vlasti“.

Komentarišući odluku Pokreta slobodnih građana da izađe na izbore, kao i medijske navode da su još neke opozicione stranke spremne da promene odluku o bojkotu, Đilas je rekao da bi zbog utiska prema Evropi bilo bolje da je opozicija ostala jedinstvena.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Dobra vest!

Završeni svi radovi na gasnoj interkonekciji Srbija–Bugarska

Šta mislite o tome?

MEDIJI: Engleska – Srbija, meč visokog rizika?!

Dobra vest

Penzionerima danas isplata jednokratne pomoći od 20.000 dinara

Povećanje poreza od 0,8 do 3,4%

Usvojena odluka o prosečnim cenama nekretnina u Nišu: Promene u poreskim stopama