KC Miodrag Lazić Niš

Srpska Desnica podnela inicijativu Ministarstvu da niški Klinički centar ponese ime hirurga Miodraga Lazića

misa vacic

Srpska Desnica prva je predala inicijativu da Klinički centar Niš ponese ime čuvenog hirurga Miodraga Lazića, koji je pre tri dana preminuo od korona virusa.

Miša Vacić, foto: Srpska desnica
Miša Vacić, foto: Srpska desnica

Srpski narod je izgubio velikog čoveka i doktora, koji je za svoje zasluge, kao ratni hirurg dobrovoljac, odlikovan Ordenom svetog Save od strane patrijarha Pavla.

„Doktor Lazić, mada ga radije nazivam herojem jer je svoj život posvetio spašavanju srpskih vojnika tokom odbrambenih ratova na području Republike Srpske Krajne i sarajevskog ratišta, dobio je brojna odlkovanja, kumovao je deci boraca koje je spasao iz mrtvh, i pred kraj svoje profesionalne karijere odlučio da opet bude u prvoj liniji fronta, ne razmišljajući da će ovaj put položiti svoj život“, istakao je predsednik Srpske Desnice Miša Vacić, govoreći o pokretanju inicijative da Klinički centar u Nišu ponese ime ovog hrabrog čoveka.

„Uveren sam da će nadležne institucije usvojiti predlog naše inicijative, jer to bi i doktor želeo. Na samom kraju svog života je rekao da neće da ode tiho, nego onako kakav je bio čitav život. A to je hrabar, odlučan, a pre svega junak savremenog doba. I kao takav nas je zadužio da se izborimo da medicinska ustanova u kojoj je spasio mnogobrojne živote, izgubivši svoj, nosi njegovo časno ime.“

Inicijativu da Klinički centar Niš, ponese ime doktora Miodraga Lazića, predstavnici Srpske Desnice uputili su nadležnom ministarstvu, odnosno ministru zdravlja Republike Srbije, Zlatiboru Lončaru.

Foto: Srpska desnica
Foto: Srpska desnica

U obrazloženju se navodi da Srpska Desnica inicijativu vidi kao logičan čin svih zalaganja doktora Lazića, jer će ovaj izuzetan hirurg ostati upisan zlatnim slovima u istoriju srpskog naroda i medicine, a o njegovim mnogobrojnim plemenitim delima svedočiće na hiljade ljudi koje je svojim požrtvovanjem, često i u nemogućim uslovima spasio sigurne smrti.

Došlo je vreme da srpski narod i država ne zaboravljaju svoje heroje, ne odriču ih se i ne šikaniraju, nego ih veličaju i poštuju. Jedan od autentičnih heroja poslednjih decenija, besmrtni i vanvremenski hirurg Miodrag Lazić spasio je na hiljade života u ratnim uslovima, a svoju patriotsku i profesionalnu misiju nastavio je i miru. Ni pod granatama i neprijateljskim rafalima, ni pred Koronom, nije se povlačio i štedeo, nego je išao prvi, žrtvujući sebe. Zato Srpska desnica predlaže da ODMAH Klinički centar u Nišu ponese njegovo ime i da na taj način njemu odamo poštu, a generacijama lekara, sugrađana i čitavom društvu pokažemo najznačajniji putokaz koji je poput drevnih vitezova odabrao i zaslužio carstvo nebesko.

Miša Vacić,
Predsednik Srpske desnice

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom