Српска Десница поднела иницијативу Министарству да нишки Клинички центар понесе име хирурга Миодрага Лазића

Српска Десница прва је предала иницијативу да Клинички центар Ниш понесе име чувеног хирурга Миодрага Лазића, који је пре три дана преминуо од корона вируса.

Миша Вацић, фото: Српска десница
Миша Вацић, фото: Српска десница

Српски народ је изгубио великог човека и доктора, који је за своје заслуге, као ратни хирург добровољац, одликован Орденом светог Саве од стране патријарха Павла.

„Доктор Лазић, мада га радије називам херојем јер је свој живот посветио спашавању српских војника током одбрамбених ратова на подручју Републике Српске Крајне и сарајевског ратишта, добио је бројна одлковања, кумовао је деци бораца које је спасао из мртвх, и пред крај своје професионалне каријере одлучио да опет буде у првој линији фронта, не размишљајући да ће овај пут положити свој живот“, истакао је председник Српске Деснице Миша Вацић, говорећи о покретању иницијативе да Клинички центар у Нишу понесе име овог храброг човека.

„Уверен сам да ће надлежне институције усвојити предлог наше иницијативе, јер то би и доктор желео. На самом крају свог живота је рекао да неће да оде тихо, него онако какав је био читав живот. А то је храбар, одлучан, а пре свега јунак савременог доба. И као такав нас је задужио да се изборимо да медицинска установа у којој је спасио многобројне животе, изгубивши свој, носи његово часно име.“

Иницијативу да Клинички центар Ниш, понесе име доктора Миодрага Лазића, представници Српске Деснице упутили су надлежном министарству, односно министру здравља Републике Србије, Златибору Лончару.

Фото: Српска десница
Фото: Српска десница

У образложењу се наводи да Српска Десница иницијативу види као логичан чин свих залагања доктора Лазића, јер ће овај изузетан хирург остати уписан златним словима у историју српског народа и медицине, а о његовим многобројним племенитим делима сведочиће на хиљаде људи које је својим пожртвовањем, често и у немогућим условима спасио сигурне смрти.

Дошло је време да српски народ и држава не заборављају своје хероје, не одричу их се и не шиканирају, него их величају и поштују. Један од аутентичних хероја последњих деценија, бесмртни и ванвременски хирург Миодраг Лазић спасио је на хиљаде живота у ратним условима, а своју патриотску и професионалну мисију наставио је и миру. Ни под гранатама и непријатељским рафалима, ни пред Короном, није се повлачио и штедео, него је ишао први, жртвујући себе. Зато Српска десница предлаже да ОДМАХ Клинички центар у Нишу понесе његово име и да на тај начин њему одамо пошту, а генерацијама лекара, суграђана и читавом друштву покажемо најзначајнији путоказ који је попут древних витезова одабрао и заслужио царство небеско.

Миша Вацић,
Председник Српске деснице

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: