BESPOVRATNA SREDSTVA ZA MERE POPULACIONE POLITIKE LOKALNIM SAMOUPRAVAMA U 2020. GODINI

Ovo je Srbija, srpska zastava, foto: M. Miladinović
Ovo je Srbija, srpska zastava, foto: M. Miladinović

Na sednici Vlade Republike Srbije usvojena je Uredba o utvrđivanju Programa podrške sprovođenju mera populacione politike u Republici Srbiji za 2020. godinu.

Na osnovu ove Uredbe, Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku raspisaće u toku sledeće nedelje Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama za sufinansiranje mera populacione politike za 2020. godinu. Pravo učešća imaće opštine i gradovi, a uslov je da jedinice lokalne samouprave u sopstvenim budžetima imaju predviđena sredstva za sprovođenje predloženih mera, da imaju telo ili osobu zaduženu za pitanja demografije i populacione politike, kao i da su predložene mere u skladu sa ciljevima i namenama ovog poziva.

Bespovratna sredstva namenjena su za sufinansiranje onih mera koje se odnose na ublažavanje ekonomske cene podizanja deteta, usklađivanje rada i roditeljstva, snižavanje psihološke cene roditeljstva, promociju zdravlja i reproduktivnog zdravlja, borbu protiv neplodnosti, kao i populacionu edukaciju. Za ovu namenu iz budžeta je obezbeđeno 650 miliona dinara. Rok za prijavu je 15 dana od dana objavljivalja poziva u Službenom glasniku Republike Srbije.

Više detalja o Javnom pozivu, neophodnoj dokumentaciji i načinu prijavljivanja biće dostupno na internet stranici Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku (www.mdpp.gov.rs), kao i u Službenom glasniku Republike Srbije.

Izvor: http://www.mdpp.gov.rs/

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom