БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА ЗА МЕРЕ ПОПУЛАЦИОНЕ ПОЛИТИКЕ ЛОКАЛНИМ САМОУПРАВАМА У 2020. ГОДИНИ

Ово је Србија, српска застава, фото: М. Миладиновић
Ово је Србија, српска застава, фото: М. Миладиновић

На седници Владе Републике Србије усвојена је Уредба о утврђивању Програма подршке спровођењу мера популационе политике у Републици Србији за 2020. годину.

На основу ове Уредбе, Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику расписаће у току следеће недеље Јавни позив за доделу бесповратних средстава локалним самоуправама за суфинансирање мера популационе политике за 2020. годину. Право учешћа имаће општине и градови, а услов је да јединице локалне самоуправе у сопственим буџетима имају предвиђена средства за спровођење предложених мера, да имају тело или особу задужену за питања демографије и популационе политике, као и да су предложене мере у складу са циљевима и наменама овог позива.

Бесповратна средства намењена су за суфинансирање оних мера које се односе на ублажавање економске цене подизања детета, усклађивање рада и родитељства, снижавање психолошке цене родитељства, промоцију здравља и репродуктивног здравља, борбу против неплодности, као и популациону едукацију. За ову намену из буџета је обезбеђено 650 милиона динара. Рок за пријаву је 15 дана од дана објављиваља позива у Службеном гласнику Републике Србије.

Више детаља о Jавном позиву, неопходној документацији и начину пријављивања биће доступно на интернет страници Кабинетa министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику (www.mdpp.gov.rs), као и у Службеном гласнику Републике Србије.

Извор: http://www.mdpp.gov.rs/

Прочитајте и ово:

Оставите коментар:

Одговори

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Из ове категорије:

Prvi privatni radio u jugoistočnoj Srbiji!

Најновије на порталу

ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ

КО СУ ПОЗНАТЕ НИШЛИЈЕ?

VAŠ PORODIČNI STOMATOLOG

Dr. Marija Jovanović

Niš, Prvomajska 50

018/513-964

063/7 397 379