Razvoj privrede: Turski privrednici u Nišu

U Nišu je juče boravila turska privredna delegacija koju predvodi narodni poslanik Parlamenta Republike Turske Šahin Husein, koji je i lični izaslanik Predsednika Erdogana,  a čine je i predstavnici  IT kompanije DT Grup (DT Technology  Group).

Preuzeto sa: Pixabay.com / autor: Mahmut Koyuncu
Preuzeto sa: Pixabay.com / autor: Mahmut Koyuncu

Pored Gradonačelnika sastanku su prisustvovali i čelnici Regionalne privredne komore, Kluba privrednika Naisus, Privredno-ekonomskog saveta i Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte.

Gostima iz Turske predstavljeni su privredni potencijali i razvojni planovi Niša kao mesta pogodnog za investitore, koji svoj privredni napredak bazira na povoljnom geografskom položaju, razvijenoj saobraćajnoj infrastrukturi, aerodromu, dugoj industrijskoj tradiciji, Univerzitu i mreži stručnih srednjih škola koja garantuje i kvalitetnu i obrazovanu radnu snagu.

Gradonačelnik Bulatović je istakao da je prethodnih godina uspostavljena čvrsta veza privrede i lokalne samouprave u Nišu i da svi potencijalni investitori mogu računati na svesrdnu pomoć i podršku Grada u realizaciji svojih poslovnih planova, i iskren partnerski odnos, koji je već rezultirao time da je u poslednjih nekoliko godina broj nezaposlenih u Nišu smanjen za više od 15 hiljada.

Posebno zanimanje gosti iz Turske iskazali su za Naučno tehnološki park, s obzirom da je kompanija DT Tehnolodži, čiji je vlasnik jedna od najvećih turskih muzičkih zvezda Fetah Čan, blisko sarađuje sa brojnim svetskim kompanijama poput Huaveija na primer, i koji su izrazili želju za saradnju sa partnerima iz IT sektora Niša, ali i za otvaranje razvojnog centra koji bi, na taj način, kako je rečeno, postao i jedan od prvih stanara novog središta niške nauke i tehnologije.

Nakon ovog, prvog, inicijalnog sastanka, dogovoreno je da KLERP i NTP nastave razgovore sa turskim kolegama, koji bi rezultirali i zajedničkim poslovnim projektima.

Izvor: Grad Niš, preuzeto sa linka

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Proglašeno je 11 izbornih lista

IZBORI – NIŠ 2024: OVO SU IZBORNE LISTE ZA ODBORNIKE

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja