U NIŠU SE GRADI VIŠE NEGO IKADA!

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović sastala se danas sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem i sa njim razgovarala o infrastrukturnim projektima od važnosti za grad Niš i Republiku.

Grad Niš, foto: Gugl map
Grad Niš, foto: Gugl map

Na sastanku je bilo reči o izgradnji obilazne pruge oko Niša, ali i izgradnji i sanaciji saobraćajnica koje su korišćene prilikom izgradnje Koridora 10.

“U Nišu se gradi više nego ikada. U pitanju su projekti koji su važni ne samo za grad već i Srbiju. Za Vladu Srbije nema razlike između severa i juga, ulažemo u sve delove zemlje, jer nam je u interesu da građani žive bolje. Danas smo, između ostalog, dogovorili da na proleće krene izgradnja državnog puta od Malče do Proseka, kao i sanacija lokalnog puta od Proseka do Jelašnice koji je oštećen tokom izgradnje auto-puta”, rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade istakla je i da će sledeće godine krenuti izgradnja jednog od šest novih auto-puteva, od Niša do Pločnika.

Gradonačelnik Darko Bulatović rekao je da Niš danas ima stabilne javne finansije i da se realizuje mnogo projekata, u saradnji sa Vladom Srbije i Ministarstvom.

“Ubedljivo najbolju saradnju kao Grad imamo sa Ministarstvom građevinarstva. Čestitamo vam na rezultatima važnim kako za Srbiju tako i za jug, koji nikada nije ovako tretiran. Gradimo socijalne stanove, kao i stanove za izbeglice i bezbednosne snage, rekonstruisali smo 55 saobraćajnica u Nišu, gradimo vrtiće, novi naučno-tehnološki park i spremni smo da uz vašu podršku nastavimo da unapređujemo kvalitet života u Nišu”, rekao je Bulatović.

Na sastanku se razgovaralo i o daljem razvoju aerodroma “Konstantin Veliki”, te konstatovano da ovo više nije mali aerodrom i da ima velike potencijale za dalje napredovanje.

Dogovorena je i dinamika otvaranja bočnih naplatnih rampi u zoni grada Niša.

Info: Grad Niš, zvaničan sajt

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Proglašeno je 11 izbornih lista

IZBORI – NIŠ 2024: OVO SU IZBORNE LISTE ZA ODBORNIKE

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja