МИЛЕТИЋ: Обуставити замену ‚‚ЦДМА” бежично-фиксне телефоније у рубним подручјима

Председник Уједињене сељачке странке и народни посланик Милија Милетић, реагујући на најаву ‚‚Телекома” да ће вршити замену опреме код корисника бежично-фиксне телефоније типа ,,ЦДМА”, покренуо је иницијативу да се обустави замена опреме док се не испуне одређени услови.

Народни посланик Милија Милетић, фото: М. Миладиновић
Народни посланик Милија Милетић, фото: М. Миладиновић

Имајући у виду да се у селима налази велики број старијих особа, Милија Милетић ТРАЖИ да се организује ЗАМЕНА УРЕЂАЈА НА ТЕРЕНУ, како би се избегли додатни напор и трошкови наших старијих суграђана и то оних корисника који су уводили бежично-фиксне телефоне 2008. године – по систему ‚‚ЦДМА”. Тада је на тај начин решена телефонизација у рубним селима, где до 2008. године није било фиксних телефона.

,,Телеком” треба да обустави замену опреме бежично-фиксне телефоније типа ,,ЦДМА” и да уређаје ПРИЛАГОДИ СТАРИЈИМ ЉУДИМА, због тога тражим хитан састанак са директором и менаџентом ,,Телекома”, рекао је Милетић у изјави за медије.

Милетић је инсистирао да се уређаји прилагоде старијим грађанима, пре свега да имају веће бројчанике.

Систем ,,ЦДМА” је 2008. године била нова технологија која је омогућавала да се телефонски апарат у домаћинству бежично повеже са централом, без полагања каблова у земљу, а цена импулса је тада била иста као и за стандардне кориснике фиксне телефоније.

Такође, Милетић је захтевао да се побољша покривеност сигналом и да се омогући приступ интернету свим корисницима.

Посебно је истакнут захтев да се по основу плаћене претплате омогући неограничен, бесплатан разговор према фиксним и мобилним мрежама на територији Србије.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: