Stara planina postaje najatraktivnija turistička destinacija u ovom delu zemlje

stara planina 2

Definitivno, po rečima mnogih turista i poznavaoca turističkih prilika Stara planina polako, ali sigurno postaje najatraktivnija turistička destinacija u ovom delu Srbije. 

Stara planina, fotografija: I.D. portal ,,Knjaževačke novine''
Stara planina, fotografija: I.D. portal ,,Knjaževačke novine“

Stara planina je poslednjih godina gotovo postala jedna od atraktivnijih, ako ne i najatraktivnija turistička destinacija u Srbiji, po zapažanju stranih turista i poznavalaca ove oblasti.

Za sve nas Stara planina je još uvek neistražena teritorija, divljina i priroda kakvu oduvek žele svi koji hrle da pobegnu iz grada, sa usijanog asfalta, gradske gužve i posla koji im je preko glave.

Naša ekipa danas je boravila na Staroj planini, družili smo se sa turistima koji su došli da skijaju, sankaju, uživaju u zimskim čarolijama koje nudi ova lepotica u ovom prekrasnom periodu.

Prvi put sam ovde, ovo je prelepo i ujedno mi je žao što nema mnogo više informacija o Staroj planini na javnom servisu, na drugim nacionalnim televizijama, radio stanicama i portalima, ali dobro, zahvaljujući vašem portalu ‚‚Knjaževačke novine“ pročitao sam dosta toga o turizmu ovde, hvala vam divni ste, rekao je Saša Petrvoić iz Beograda.

Stara planina, fotografija: I.D. portal ,,Knjaževačke novine''
Stara planina, fotografija: I.D. portal ,,Knjaževačke novine“

Trenutno, na Staroj planini staze su prepune, svi hoteli i smeštajni kapaciteti, a pošto je vikend ljudi pristižu sa svih strana.

Na ovoj lepotici, kao i u svim većim turističkim centrima, možete iznajmiti skije i svu drugu potrebnu opremu za skijaše.

Veliki broj turista od kuće krene već pripremljen, sa skijama, zimskom opremom i sl.

SVE PUNO NA STAROJ PLANINI 

Svi smeštajni kapaciteti su popunjeni, a kako smo saznali i to ne samo za vikend, već do marta ove godine, pa i u martu ima turista koji su najavili svoj dolazak.

Ukoliko planirate da posetite Staru planinu, da tamo budete za vikend ili koji dan više, planirajte to što pre i rezervišite vaše mesto u prelepim apartmanima koji se nude na vrhu Stare planine.

Da bi ste se uverili u lepotu toplog Planinarskog doma koji je skoro renoviran, posetite ovaj link i uživajte u prelepim fotografijama.

Izvor: Knjaževačke novine

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom