NAJSTARIJI MEDIJ U JUGOISTOČNOJ SRBIJI: Radio ,,Bubamara“ danas slavi 27. rođendan

Radio-bubamara

Na današnji dan pre 27 godina začuli su se prvi zvuci danas najstarijeg medija u jugoistočnoj Srbiji, zvuci Radio ,,Bubamare”.

Foto: Svrljiške novine
Foto: Svrljiške novine

Radio ,,Bubamara” počela je sa radom 13. maja 1992. godine, na frekvenciji 93,5 MHz.

Osnivači radija su braća Jovica Joca i Ivica Iva Miladinović – muzičari koji su za svoj radni vek ostavili zapažene rezultate na medijskom polju opštine Svrljig i šire, ali na polju muzike i radio amaterizma.

Osnivači (desno) Jovica i Ivica, Svrljiške novine
Osnivači (desno) Jovica i Ivica, Svrljiške novine

Kao i sada, i tada ova medijska kuća bila je poznata po dobroj narodnoj muzici, ali i emisijama uživo poput ,,Halo da li se čujemo”, ,,Muzičke pitalice” i sl. Na programu devedesetih godina, pa i početkom dvehiljaditih mogli ste da čujete razne eminentne stručnjake koji su gostujući na programu radija govorili iz raznih oblasti na i to poljoprivrede, privrede, sporta, muzike, filma, politike, nauke…

Radio ,,Bubamara” je jedna od retkih radio stanica koja se 1994. godine usudila da, pod strogo kontorlisanim režimom medija Slobodana Miloševića, ugosti tadašnjeg lidera Demokratske stranke Zorana Đinđića, pokretača mnogih demonstracija i lidera opozicije u Srbiji.

Pored tadašnjeg lidera opozicije, a kasnije i premijera Srbije Zorana Đinđića, ova medijska kuća ugostila je mnoge političare iz vlasti i opozicje, a među njima je i glumac i političar Branislav Lečić, Gordana Čomić, Velimir Velja Ilić, Tomislav Nikolić i mnogi drugi.

Radio ,,Bubamara” bila je dobar domaćin većem delu estrade, a mnogi su sa ovog praga krenuli u svet poznatih, te su i danas u žiži javnosti.

Toma Nikolić i Marko Miladinović u radiju, foto: Svrljiške novine
Toma Nikolić i Marko Miladinović u radiju, foto: Svrljiške novine

Kroz radio prošle su mnoge muzičke grupe, istaknuti pojedinci, svirači, zabavljači i drugi.

Među prvim gostovanjima je upravo gostovanje pevača Srećka Šušića, Anice Milenković, Kamenka Katića…

Radio ,,Bubamara” i danas je vodeći mediji u ovom delu Srbije, na internetu na mreži ,,TuneIn” 63.000 prati rad radija, svakodnevno se program sluša u 90% kuća na teritoriji svrljiške opštine i po selima, a program radija slušaju i Nišlije, građani Niške Banje, Merošine, ali i građani iz Beograda i Novog Sada.

Pogledajte šta slušaoci kažu o programu radija:

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom