Realno jeste!

Nasilje u partnerskim odnosima problem čitavog društva

Ilustracija, foto: pixabay.com

Pomoćnica ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog za Sektor za antidiskriminacionu politiku i unapređenje rodne ravnopravnosti Nina Mitić naglasila je danas da nasilje u partnerskim odnosima nije problem pojedinca, institucija, nevladinih organizacija i udruženja građana, već čitavog društva.

Mitić je, otvarajući konferenciju „Zajedno protiv nasilja”, koju su organizovali resorno ministarstvo i Udruženje žrtava nasilja „HAJR”, ocenila da naša zemlja ima dobar zakonodavni okvir, ali da to nije dovoljno jer je i u 2023. godini 28 žena ubijeno u porodičnom nasilju.

Ona je poručila da Vlada ima jasnu politiku, a to je nulta tolerancija prema nasilju, dodavši da je potrebno raditi na prevenciji, ali i ubrzati procedure, s obzirom na to da je vreme od suštinske važnosti za žrtvu, pri čemu treba i pooštriti kaznenu politiku prema nasilnicima.

Pomoćnica ministra je rekla da je Udruženje „HAJR­” tokom sedam godina istrajne i hrabre borbe protiv nasilja ostvarilo značajne rezultate, zahvalivši im na dugogodišnjoj uspešnoj saradnji.

Predsednica Udruženja „HAJR­” Hajrija Ramadani izjavila je da se država trudi da stane na put nasilju i da treba svi zajedno nešto da promenimo, zahvalivši svima na pomoći i podršci.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati rada 12 timova Udruženja žrtava nasilja „HAJR”, kao i dalji planovi, pri čemu su dodeljene i prigodne zahvalnice.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom