Dobra vest

Unapređen rad opštinske uprave u Merošini

Merošina, tabla, foto: Google

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek izjavio je danas da će upravo završeni projekat ,,Uvođenje eLearning u opštinsku upravu Merošina” značajno doprineti pozitivnim promenama koje će osetiti i građani i privreda.

Đerlek je tom prilikom istakao značaj Learning Management System (LMS) platforme za onlajn učenje, koju već koristi veliki broj opštinskih uprava u Srbiji.

Svet se ubrzano menja i mi moramo ići u korak sa tim, naročito u pogledu novih tehnologija i sticanja znanja. Kabinet za ravnomerni regionalni razvoj ulaže u komunalnu, socijalnu i putnu infrastrukturu širom Srbije, ali poseban naglasak stavljamo na digitalizaciju opštinskih uprava u svim regionima, poručio je ministar.

On je takođe obećao dalje investiranje u opštinu Merošina, koja je, prema analizama Kabineta, iz grupe nerazvijenih opština prešla u treću kategoriju, izrazivši uverenje da će se nastaviti ovakav napredak.

Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za ravnomerni regionalni razvoj je u julu 2023. godine sa Opštinom Merošina potpisao Ugovor o sufinansiranju tog projekta, za šta je opredeljeno dva miliona dinara, a koji je, pre svega, fokusiran na nabavku adekvatne opreme koja će podržati savremene zahteve eLearning.

Ova investicija ne samo što je omogućila zaposlenima u opštinskoj upravi da se edukuju i budu efikasniji, već će doprineti i smanjenju troškova lokalne samouprave.

Predsednik Opštine Saša Jovanović je naglasio da će ta lokalna samouprava, u saradnji sa Kabinetom za ravnomerni regionalni razvoj i Vladom Srbije, nastaviti da radi na poboljšanju života građana.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

POČINJE NAJSTARIJI TURNIR U MALOM FUDBALU – 300.000 DINARA JE PRVA NAGRADA!

Sport i muzika

Negujmo i Boban Rajović objavili novu pesmu „Ložimo se, ložimo“ posvećenu našim igračima na Euro 2024

HRONIKA

Uhapšen zbog ubijanja i zlostavljanja životinja

Web

Istraživanje RNIDS-a: 75,6% firmi u Srbiji ima veb-sajt