Realno, potrebno je!

Narodni poslanik Milija Miletić ističe hitnu potrebu za širokopojasnom komunikacionom infrastrukturom na jugu Srbije 

Milija Miletić, foto: Vlada Srbije, video prilog, Parlament.rs

Na sednici Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, narodni poslanik Milija Miletić naglasio je neophodnost hitnog dovršavanja projekta izgradnje širokopojasne komunikacione infrastrukture u ruralnim predelima na jugu Srbije.

Miletić je skrenuo pažnju na nedostatak potpune internet pokrivenosti u mestima kao što su Svrljig, Knjaževac, Stara planina i drugim delovima jugoistočne Srbije. Ovo pitanje postavlja ozbiljan izazov za lokalno stanovništvo.

„Područje iz kojeg ja dolazim nema pokrivenost internetom, treba obezbediti internet, na prvom mestu našim školama. Do kraja godine u mom mestu treba da se urade sedam ili osam tačaka gde nema interneta, da naši ljudi mogu normalno da rade svoj posao,“ istakao je Miletić.

Miletić je takođe naglasio da je internet od suštinskog značaja za implementaciju e-Agrara, omogućavajući poljoprivrednicima da koriste ovu digitalnu platformu. Nadalje, poslanik je izrazio zabrinutost zbog nedostatka signala Radio Televizije Srbije (RTS) u pojedinim područjima, ističući da to nije pravično prema građanima koji plaćaju pretplatu za ovu uslugu.

Miletić je zaključio istakavši važnost ulaganja u ruralne zajednice kako bi se sprečilo njihovo napuštanje, jer bez stanovništva nema prosperiteta.

Državni sekretar Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Milan Dobrijević, odgovarajući na Miletićeva pitanja, istakao je da je prioritet obezbeđivanje interneta tamo gde postoje škole i deca. Takođe, u vezi sa pokrivanjem televizijskim signalom, Dobrijević je istakao da trenutno 98% domaćinstava ima pristup nacionalnim televizijskim kanalima, ali da je potrebno identifikovati područja koja nisu obuhvaćena kako bi se svim građanima omogućio pristup.

Tokom rasprave, Miletić je zamolio Dobrijevića da koristi srpski jezik kako bi svi građani mogli da prate i razumeju njihovu diskusiju.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom