Umetnost

Spektakularan koncert japanskih virtuoza u nišu

Najava, foto: Niški simfonijski orkestar

U četvrtak, 12. oktobra 2023. godine, u 20 časova, Niški simfonijski orkestar ugostiće izuzetne umetnike iz dalekog Japana u svojoj koncertnoj dvorani. Dirigent već svetskog renomea, Toshio Yanagisawa, i izvanredna solistkinja na klaviru, Mikako Yanagisawa, zajedno će očarati publiku svojim izvođenjem.

Ulaznice za ovaj neponovljivi događaj mogu se kupiti u administrativnim prostorijama Niškog simfonijskog orkestra, svakog radnog dana od 8 do 15 časova. Cena ulaznice iznosi 500 dinara, dok đaci, studenti i penzioneri mogu nabaviti svoje karte po povlašćenoj ceni od 300 dinara.

Program koncerta uključuje izvođenje dela čuvenih kompozitora: F. fon Supeovu uvertiru operete „Pesnik i seljak“, E. Grigov Koncert za klavir i orkestar u a-molu op. 16 sa tri uzbudljiva dela, te A. Dvoržakovu Simfoniju br. 8 u G-duru, op. 88, B. 163, koja oduševljava svojom raznolikošću i emotivnom dubinom.

Najava, foto: Niški simfonijski orkestar
Najava, foto: Niški simfonijski orkestar

Spremite se za nezaboravno muzičko putovanje kroz vreme i prostor uz virtuozne izvedbe japanskih umetnika i Niškog simfonijskog orkestra. Ovaj koncert je prava poslastica za ljubitelje klasične muzike i prilika da uživate u izvođenju vrhunskih umetnika na jednom od najlepših muzičkih događaja godine. Ne propustite ovu jedinstvenu priliku da budete deo ovog muzičkog spektakla!

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Dobra vest!

Završeni svi radovi na gasnoj interkonekciji Srbija–Bugarska

Šta mislite o tome?

MEDIJI: Engleska – Srbija, meč visokog rizika?!

Dobra vest

Penzionerima danas isplata jednokratne pomoći od 20.000 dinara

Povećanje poreza od 0,8 do 3,4%

Usvojena odluka o prosečnim cenama nekretnina u Nišu: Promene u poreskim stopama