Hronika

Policija razotkrila zloupotrebu u privrednoj delatnosti – Uhapšena I.J. (1984)

Ilustracija hapšenja, policija, lisice, autor: pixabay.com

U najnovijem razvoju događaja, Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Uprave kriminalističke policije, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uspešno sproveli hapšenje I.J. (1984).

Hapšenje je rezultat ozbiljnih sumnji da je I.J. izvršila krivično delo zloupotrebe poverenja u obavljanju privredne delatnosti.

Prema navodima, I.J. se sumnjiči za period od septembra 2022. do aprila ove godine.

Kao odgovorno lice knjigovodstvene agencije „Reckoning MIV“, koja se bavi pružanjem knjigovodstvenih i usluga platnog prometa, I.J. je za šest pravnih lica iz Niša navodno sačinjavala naloge za prenos novca. Međutim, umesto da novac prenosi na tekuće račune Poreske uprave, Elektroprivrede Srbije i Objedinjene naplate, I.J. je, prema sumnjama, upisivala svoj račun i račun drugih fizičkih lica. Nakon toga, novac je navodno podizala i, kako se veruje, koristila za lične potrebe.

Prema izveštaju, ovim postupkom osumnjičena je ostvarila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od impresivnih 6.307.197 dinara.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz podnošenje krivične prijave, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Ovaj događaj ističe važnost borbe protiv korupcije i zloupotreba u privrednom sektoru, te pokazuje odlučnost nadležnih organa da se suprotstave ovakvim nezakonitim radnjama i osiguraju pravda i zakonitost u poslovanju.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Dobra vest!

Završeni svi radovi na gasnoj interkonekciji Srbija–Bugarska

Šta mislite o tome?

MEDIJI: Engleska – Srbija, meč visokog rizika?!

Dobra vest

Penzionerima danas isplata jednokratne pomoći od 20.000 dinara

Povećanje poreza od 0,8 do 3,4%

Usvojena odluka o prosečnim cenama nekretnina u Nišu: Promene u poreskim stopama