Bravo

TOP 100 NBA IGRAČA: NIKOLA JOKIĆ NA PRVOM MESTU

Nikola Jokić, foto: PrtScr, youtube link NBA kanal

Uzbudljiva sezona NBA lige se bliži (zvanično počinje 25. oktobra), a američki sportski mediji su već pokrenuli raspravu lansiranjem liste 100 najboljih igrača lige u trenutnom trenutku.

Nikola Jokić, nakon što je nedavno odveo Denver Nagetse do istorijske titule šampiona i osvojio MVP nagradu finalne serije, zauzeo je prestižno prvo mesto na listi. Ovaj uspeh Srbina nije iznenađenje s obzirom na njegovu izvanrednu sezonu.

Na drugoj poziciji nalazi se Janis Adetokumbo, dok je Stef Kari zauzeo treće mesto. Ipak, upravo ovaj deo liste izazvao je burne reakcije, budući da je aktuelni MVP lige, Džoel Embid, tek na šestom mestu.

Na četvrtom mestu našao se Luka Dončić, a peto mesto pripalo je Kevinu Durentu, koji je takođe jedan od najdominantnijih igrača u ligi.

Na sedmoj poziciji nalazimo Džejsona Tejtuma, osmi je Devin Buker, dok je deveti Džimi Batler. Deseto mesto na listi zauzeo je Demijan Lilard.

Neki od rezultata izazivaju iznenađenje, uključujući činjenicu da je Lebron Džejms, veteran i jedna od najvećih košarkaških ikona, na 12. mestu. Entoni Dejvis, druga zvezda Los Angeles Lejkersa, nalazi se još niže na listi.

Na 18. mestu je Džamal Marej, drugi ključni igrač Denver Nagetsa.

Posebno zapaženo mesto na listi zauzeo je Viktor Vembanjama, koji, iako još nije odigrao ni minut u NBA ligi, trenutno se nalazi na 58. mestu prema rangiranju CBS-a.

Ova lista izazvala je mnoge rasprave i kontroverze među ljubiteljima NBA lige, dok se s nestrpljenjem iščekuje početak sezone kako bismo videli kako će se stvarni rezultati uporediti sa ovim rangiranjem.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom