Srbija

Počela isplata pomoći za decu od 10.000 dinara: Podrška porodicama u teškim vremenima

U znaku podrške porodicama i blagostanja najmlađih građana, danas i sutra se sprovodi isplata jednokratne pomoći od 10.000 dinara države roditeljima dece uzrasta do 16 godina. Ova inicijativa, koja je deo šireg programa socijalne podrške, već je donela osmeh na mnogim licima, jer su prve uplate već stigle na račune mnogih roditelja širom zemlje.

U periodu od samo mesec dana, za ovu pomoć se prijavilo čak 1.101.232 dece, što jasno ukazuje na značaj i potrebu za ovim programom. Ministar finansija Siniša Mali istakao je da je ovo važan korak u pravcu pružanja podrške porodicama i olakšavanja njihovih svakodnevnih izazova.

Prvih 500.000 dece već je dobilo svojih 10.000 dinara danas, dok će preostalih 600.000 mališana biti obasuto ovim darom sutra. Ministar Mali takođe je naglasio da se vlada posvećuje brizi o svim detaljima, te da ukoliko bilo ko ima neku reklamaciju ili nedoumicu, novac će biti isplaćen nakon što se sve razjasni.

Ova inicijativa, koja doprinosi socio-ekonomskom blagostanju porodica i podržava budućnost naše dece, predstavlja još jedan korak ka jačanju društvene solidarnosti i unapređenju kvaliteta života najmlađih članova naše zajednice.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom