Dobra vest!

Dodatna sredstva za program kupovine seoskih kuća

Kuće na selu, foto: pixabay, ilustracija

Vlada Republike Srbije podržava seoska naselja i unapređuje kvalitet života stanovništva u ruralnim područjima putem novih inicijativa. Nedavno je doneta Uredba o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva u 2023. godini, koja će omogućiti nabavku 17 novih minibuseva. Ovi minibusevi će biti raspoređeni kako bi povezali 368 sela širom Srbije.

Ovim projektom rešavaju se osnovne potrebe za mobilnošću seoskog stanovništva, pružajući im bolji pristup različitim uslugama, uključujući zdravstvene, kulturne, administrativne i edukativne. Takođe, očekuje se da će ovaj program unaprediti životne uslove i standard stanovništva u seoskim sredinama.

Zbog velikog interesovanja za Program kupovine seoskih kuća sa okućnicom u 2023. godini, koji sprovodi Ministarstvo za brigu o selu, Vlada je takođe donela Uredbu koja obezbeđuje dodatna sredstva u iznosu od 395.000.000 dinara za ovu inicijativu. Ukupno, Vlada je u 2023. godini izdvojila 895.000.000 dinara za podršku seoskim naseljima putem ovog programa.

Kako bi zaštitila životni standard građana, Vlada je takođe produžila period važenja Uredbe o ograničenju cena derivata nafte do kraja oktobra. Ova mera ima za cilj sprečavanje većih poremećaja na tržištu i očuvanje ekonomske stabilnosti.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom