Evo šta je na sniženju

Niže cene za još 16 kategorija proizvoda u akciji „Bolja cena”

Bolja cena, ilustracija

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će od 20. septembra akcija „Bolja cena – cena za narod” biti proširena za još 16 novih kategorija proizvoda.

Ovom akcijom, koja će trajati do 31. decembra, biće obuhvaćeni brašno TIP 500 i TIP 400, suncokretovo ulje, kiselo mleko, margarin, sirni namaz, crni luk, pasulj, kupus, pašteta, viršle, smrznuti grašak, džem, keks, pasta za zube i sapun.

Proizvodi koji su deo akcije biće u prodavnicama jasno označeni oznakom „Bolja cena” kako bi potrošačima bilo lakše da ih pronađu i kupe.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović naveo je da je izuzetno zadovoljan odzivom trgovaca i proizvođača, vidljivošću akcije i njenim efektima.

On je ukazao na to da je „Bolja cena” zajednička akcija i inicijativa države i maloprodavaca, a njen osnovni cilj jeste zaštita životnog standarda i pomoć građanima da za svoj novac mogu da kupe što više proizvoda.

Momirović je poručio građanima da proizvoda iz akcije „Bolja cena” ima dovoljno i da će biti dostupni na rafovima svih maloprodajnih objekata u zemlji.

Ministar je podsetio na to da je ova akcija aktivna u više od 2.500 prodavnica na teritoriji čitave Srbije, i ponovio da će potencijalna preprodaja proizvoda biti oštro sakcionisana.

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali poručio je da Vlada konstantno radi na podizanju životnog standarda građana i da brojnim merama nastoji da poboljša kvalitet njihovog života.

On je podsetio na to da su plate za zaposlene u prosveti, medicinske sestre i tehničare u zdravstvu i negovateljice u ustanovama socijalne zaštite od 1. septembra povećane za 5,5 odsto, za koliko će od 1. oktobra biti uvećane i penzije.

Potom nas očekuju povećanja od 1. januara 2024. godine, i to kako zarada u javnom sektoru, tako i penzija i minimalne zarade. Na sva ta povećanja primanja građana pokrenuli smo akciju „Bolja cena”, kojom su omogućena značajna sniženja cena proizvoda u brojnim kategorijama, naglasio je Mali.

On je ukazao na to da se inflacija od aprila nalazi na silaznoj putanji, pri čemu se očekuje da do kraja godine iznosi približno osam odsto.

Imamo realan rast dohotka građana i istovremeno se borimo za dalje snižavanje cena osnovnih životnih namirnica, što građanima mnogo znači, istakao je potpredsednik Vlade.

U okviru akcije „Bolja cena – cena za narod“, koja je počela 13. septembra, na konstantnom režimu „akcije” nalazi se sledećih 36 kategorija: mleko, jogurt, sir beli kriška, jabuke, krompir, testenina, pileće meso (trup), salama u omotu, bezalkoholni napici, kafa, hrana za bebe, šampon za bebe, kupka za bebe, dečje pelene, šampon za odrasle, kupka za odrasle, toalet papir, higijenski ulošci, deterdžent za pranje sudova, deterdžent za pranje veša, brašno TIP 500 i TIP 400, suncokretovo ulje, kiselo mleko, margarin, sirni namaz, crni luk, pasulj, kupus, pašteta, viršle, smrznuti grašak, džem, keks, pasta za zube i sapun.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom