Dobra vest!

Niš – prvi grad u Srbiji koji je dobio Savetovalište za decu žrtve nasilja

Fotografija preuzeta sa sajta Grada Niša, ni.rs

Niš je prvi grad u Srbiji koji je dobio Savetovalište za decu žrtve nasilja

Niš je prvi grad u Srbiji koji je uveo novi oblik socijalne zaštite, Savetovalište za decu žrtve nasilja koje je otvorila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa Miomirom Đorđevićem, državnim sekretarom u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prvi smo grad u Srbiji koji imati Savetovalište namenjeno deci koja su pretrpela neki vid nasilja, poručila je gradonačelnica Niša. Dodala je da će stručnjaci u Savetovalištu pružati pomoć deci iz Niša i okoline. Istakla je da je Grad istrajan u tome da u skladu sa potrebama građana uvodi nove oblike socijalne zaštite, a nedavno je formiran i Savet za borbu protiv nasilja na nivou grada.

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je istakao značaj preventive. Preventiva je ključ i glavna stvar koju treba uvek unapređivati kako bi što manje bilo nasilja.

Direktorka Sigurne kuće Sonja Šćekić je izjavila da će Savetovalište biti zasebna celina u odnosu na deo Sigurne kuće. Pružaće terapeutske usluge deci žrtvama nasilja i psihoedukativnu savetodavnu pomoć njihovim roditeljima. Poseban tim stručnjaka radiće na prevenciji ponašanja koje može da dovede do nasilja.

Pored savetovališta biće otvorena i SOS linija putem koje će deca moći da potraže pomoć.

Foto i info: Ni.rs

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hronika

Uhapšen osumnjičeni Nišlija za prinudu

Policija

Mere pojačane kontrole saobraćaja u zonama škola i u narednom periodu

Agonija se nastavlja...

Specijalna jedinica tzv. kosovske policije sprovodi pretres u Banjskoj i okolini uz podršku KFOR-a

Muzika

KONCERT SAŠE KOVAČEVIĆA 21. OKTOBRA U NIŠU