Mlada nada Srbije i Niša

POZNATE NIŠLIJE: Staša Gejo – reprezentativka u sportskom penjanju

Staša Gejo, detalj iz video prilga sa kanala: Olimpijski komitet Srbije, prtScr video

Staša Gejo rođena je u Nišu 25. novembra 1997. godine, poznata je sportistkinja, srpska reprezentativka u sportskom penjanju.

Gejo je članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš. Bila je svetska juniorska šampionka 2015. godine. U seniorskoj konkurenciji pobedila je na Svetskim igrama 2017. godine. Bila je evropska šampionka u disciplini bolder 2017. u Minhenu i treća u kombinaciji. Godine 2018. godine bila je treća na Svetskom prvenstvu u disciplini bolder.

Staša Gejo, detalj iz video prilga sa kanala: Staša Gejo, prtScr video
Staša Gejo, detalj iz video prilga sa kanala: Staša Gejo, prtScr video

Osvojila je bronzanu medalju u sportskom penjanju u disciplini bolder na Evropskom prvenstvu 2020. godine u Moskvi.

Staša Gejo je postala član srpske reprezentacije u sportskom penjanju i brzo je privukla pažnju svojim impresivnim rezultatima na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Njene izvanredne penjačke sposobnosti, agilnost i snalažljivost na steni čine je istinskom virtuelkom sporta.

Staša Gejo je ne samo sportska ikona, već i ambasadorka sportskog duha i upornosti. Njena priča inspiriše mlade ljude da se bave sportom i da sanjaju o postizanju vrhunskih rezultata.

Kroz svoj rad i postignuća, Staša Gejo predstavlja ponos Srbije u sportskom penjanju i ostavlja neizbrisiv trag u svetu ovog uzbudljivog sporta. S njom na čelu, budućnost sportskog penjanja u Srbiji izgleda svetlo i obećavajuće.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Dobro došli

TOP 5 Lokacija koje treba obići u Nišu

Vremenska

NARANDŽASTI METEO ALARM: Veoma toplo – biće još toplije

22 km

Početak izgradnje železničke obilaznice oko Niša

Hronika

Uhapšeno osam osoba zbog trgovine uticajem i zloupotrebe službenog položaja