Policija

Apel učesnicima u saobraćaju da poštuju propise

Policija Niš, foto: Niške novine

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije upozorilo je danas na podatak da je za samo tri dana, od 1. do 3. septembra, u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginulo osam osoba, dok su dve zadobile teške telesne povrede opasne po život.

U saopštenju se ističe da je samo u nedelju, 3. septembra, stradalo čak pet učesnika u saobraćaju, i dodaje da je na auto-putu Miloš Veliki, na teritoriji Surčina, u sudaru automobila marke „fijat punto”, koji se kretao suprotnim smerom, i vozila marke „hjundai” jedna osoba poginula, dok je jedna teže, a jedna lakše povređena.

Od siline udarca „fijat” se zapalio i izgoreo, a policijski službenici utvrđuju sve činjenice i okolnosti u vezi s ovom saobraćajnom nezgodom.

Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda od 1. do 3. septembra čak tri su, uključujući i onu na auto-putu Miloš Veliki, izazvali vozači automobila koji su prešli u kolovoznu traku namenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smera.

Takođe, najčešći uzrok saobraćajnih udesa bila je i neprilagođena brzina, nakon čega su vozači gubili kontrolu nad vozilom i sleteli s puta.

Uprava saobraćajne policije sprovodiće akcije pojačane kontrole usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja kojima se najviše ugrožava bezbednost saobraćaja.

Takođe, MUP apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise kako bi sačuvali svoj i tuđe živote, ističe se u saopštenju.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Evo šta je ustvari to

ŠTA JE ŠUŠTAVAC KOJI JE POKOSIO KRAVE NA STROJ PLANINI

Neophodna vakcinacija

Ozbiljna kriza na Staroj planini: Od šuštavca uginulo šest krava, apel za hitnu vakcinaciju stoke

Hronika

Neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena (FOTO)

Korona

Nesigurna epidemiološka situacija u južnobačkom okrugu: Prisustvo omikron podsoja „Eris“