Završena Ulica 63. Padobranske brigade

asfaltiranje

Ulica 63. Padobranske brigade, nekadašnja Sarajevska, u Gradskoj opštini Crveni krst u potpunosti je završena, a gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa saradnicima obišla je urađeno. Pre asfaltiranja kolovoza i uređenja trotoara obnovljene su vodovodna i kanalizaciona mreža.

Asfaltiranje, foto ilustracija, Niške novine
Asfaltiranje, foto ilustracija, Niške novine

Ljubiša Zlatanović član Saveta građana rekao je da se na uređenje ulice dugo čekalo, iako se radi o važnoj saobraćajnici za taj deo grada. Kada je u našem naselju boravio Gradski karavan, sa gradonačelnicom smo dogovorili da se ulica sredi, ona je dala reč i u potpunosti je održala, kaže Zlatanović.

Onako kako dogovaramo sa Nišlijama tako i radimo poručila je Sotirovski. Sastali smo se i sa meštanima koji su nam saopštili šta dalje treba da se radi u tom delu grada, i već sutra ujutru njihovi predstavnici doći će na sastanak u Gradsku kuću kako bi pronašli najbolja rešenja kaže gradonačelnica. Ona je, govoreći o narednim planovima, rekla da se mašine sada sele u ulicu Vojvode Putnika gde se nastavljaju radovi na kružnom toku, paralelno se završavaju ulice u svih pet gradskih opština, uređuju parkovi, a u selima prioritetno je rešavanje problema vodosnabdevanja.

Predsednik opštine Crveni krst Miroslav Milutinović rekao je da je Ulica 63. Padobranske brigade bila jedna od prioritetnih za rešavanje, ali da se u toj opštini dosta radi i na selu. Pre desetak dana predstavnici saveta građana iz šest sela u našoj opštini bili su u Gradskoj kući kako bi sa gradonačelnicom utvrdili prioritete koje treba rešavati i poručujem da će 2023. Biti godina izgradnje, kaže Milutinović.

Vršilac dužnosti direktora Direkcije za izgradnju grada Zoran Prokić rekao je da ovo javno preduzeće trenutno ima 24 aktivna gradilišta, a kako bi se ispoštovali rokovi radi se i subotom i nedeljom. U opštini Crveni krst završavamo još jednu važnu saobraćajnicu od Miljkovca do Cerja dužine oko 8 kilometara koja će biti gotova za oko mesec dana čime će novim kolovozom spojiti Crveni krst i Pantelej, kaže Prokić.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Odlična vest

Vučić: Pruga Niš-Dimitrovgrad biće gotova do kraja 2027. godine, od EU 430 miliona evra na poklon

Zanimljivost dana

NEOBIČNA POJAVA: FENOSKANDIJSKE GUSKE PRELETELE SRBIJU I NIŠ

Potraga za Dankom Ilić

Policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta

Aktuelno

Identifikovan trinaestogodišnjak koji je slao poruke preteće sadržine obrazovnim institucijama u Srbiji