Словачка донирала Србији 320.000 вакцина против COVID-19

Влада Републике Србије саопштила је да је из Републике Словачке данас у Србију допремљена донација вакцина произвођача „Фајзер“ против заразне болести COVID-19, а која се састоји од 300.000 доза бивалентне вакцине прилагођене варијанти Омикрон (БА.4/5) и 20.000 доза оригиналне вакцине против COVID-19.

Вакцина, илустрација, фото: пиксабај
Вакцина, илустрација, фото: пиксабај

Влада Србије захвалила је словачком министарству здравља на овој вредној донацији, за коју верујемо да ће помоћи у заштити здравља свих грађана наше земље.

Контигент вакцина, који је данас стигао у нашу земљу, ускоро ће се наћи у амбулантама и почеће њихова примена.

Влада подсећа на то да је вакцинација једини специфичан и доказано ефикасан начин спречавања појаве тешких форми болести, хоспитализације и смртних исхода, нарочито код најосетљивих категорија становништва, као што су старији од 50 година и особе са ослабљеним имунитетом из било ког разлога.

Вакцинација је вид одговорног понашања према себи, сопственом здрављу и здрављу својих најмилијих. На свим пунктовима за вакцинисање у Србији у сваком тренутку постоји довољна количина вакцина, а овом приликом још једном апелујемо на грађане да буду одговорни и да се вакцинишу.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: