У акцији ROADPOL из саобраћаја искључено 2.207 возача

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да су припадници Управе саобраћајне полиције искључили из саобраћаја 2.108 возача који су управљали возилом под дејством алкохола и 99 возача због вожње под дејством психоактивних супстанци.

Полиција, фото: Нишке новине
Полиција, фото: Нишке новине

Саобраћајна полиција је, током међународне акције појачане контроле саобраћаја, која је од 5. до 11. децембра спроведена у 30 европских земаља чланица организације (мрежа саобраћајних полиција Европе), контролисала укупно 91.674 возача, а поред наведених прекршаја, откривена су још 15.803 друга прекршаја.

У службеним просторијама задржано је 375 возача који су управљали возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму, а 64 возача су затечена да управљају возилом у стању потпуне алкохолисаности, са више од два промила, што представља насилничку вожњу.

Имајући у виду да предстоји период новогодишњих и божићних празника, као и великог броја слава, када се на путевима очекује појачана фреквенција саобраћаја, МУП још једном апелује на све учеснике у саобраћају да поштују прописе и одговорним понашањем допринесу очувању безбедности саобраћаја на путевима.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: