U akciji ROADPOL iz saobraćaja isključeno 2.207 vozača

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Uprave saobraćajne policije isključili iz saobraćaja 2.108 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola i 99 vozača zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Policija, foto: Niške novine
Policija, foto: Niške novine

Saobraćajna policija je, tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja, koja je od 5. do 11. decembra sprovedena u 30 evropskih zemalja članica organizacije (mreža saobraćajnih policija Evrope), kontrolisala ukupno 91.674 vozača, a pored navedenih prekršaja, otkrivena su još 15.803 druga prekršaja.

U službenim prostorijama zadržano je 375 vozača koji su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, a 64 vozača su zatečena da upravljaju vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, sa više od dva promila, što predstavlja nasilničku vožnju.

Imajući u vidu da predstoji period novogodišnjih i božićnih praznika, kao i velikog broja slava, kada se na putevima očekuje pojačana frekvencija saobraćaja, MUP još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

POČINJE NAJSTARIJI TURNIR U MALOM FUDBALU – 300.000 DINARA JE PRVA NAGRADA!

Sport i muzika

Negujmo i Boban Rajović objavili novu pesmu „Ložimo se, ložimo“ posvećenu našim igračima na Euro 2024

HRONIKA

Uhapšen zbog ubijanja i zlostavljanja životinja

Web

Istraživanje RNIDS-a: 75,6% firmi u Srbiji ima veb-sajt