U akciji ROADPOL iz saobraćaja isključeno 2.207 vozača

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Uprave saobraćajne policije isključili iz saobraćaja 2.108 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola i 99 vozača zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Policija, foto: Niške novine
Policija, foto: Niške novine

Saobraćajna policija je, tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja, koja je od 5. do 11. decembra sprovedena u 30 evropskih zemalja članica organizacije (mreža saobraćajnih policija Evrope), kontrolisala ukupno 91.674 vozača, a pored navedenih prekršaja, otkrivena su još 15.803 druga prekršaja.

U službenim prostorijama zadržano je 375 vozača koji su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, a 64 vozača su zatečena da upravljaju vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, sa više od dva promila, što predstavlja nasilničku vožnju.

Imajući u vidu da predstoji period novogodišnjih i božićnih praznika, kao i velikog broja slava, kada se na putevima očekuje pojačana frekvencija saobraćaja, MUP još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Odlična vest

Vučić: Pruga Niš-Dimitrovgrad biće gotova do kraja 2027. godine, od EU 430 miliona evra na poklon

Zanimljivost dana

NEOBIČNA POJAVA: FENOSKANDIJSKE GUSKE PRELETELE SRBIJU I NIŠ

Potraga za Dankom Ilić

Policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta

Aktuelno

Identifikovan trinaestogodišnjak koji je slao poruke preteće sadržine obrazovnim institucijama u Srbiji