Budžet za 2023. godinu je razvojni i realan

Javna rasprava o Nacrtu budžeta za 2023. godinu održana je u Gradskoj kući u kojoj su učestvovali građani Niša sa svojim predlozima za dalji razvoj grada, izgradnju putne i komunalne infrastrukture, socijalna davanja i za izdvajanja u drugim oblastima društvenog života.

Budžet, Grad Niš, foto: https://www.ni.rs/budzet-za-2023-godinu-je-razvojni-i-realan/
Budžet, Grad Niš, foto: https://www.ni.rs/budzet-za-2023-godinu-je-razvojni-i-realan/

U javnoj raspravi učestvovalo je kompletno rukovodstvo grada koje je saslušalo predloge i odgovaralo na pitanja građana i predstavnika opozicionih partija.

Većina učesnika saglasna je da je budžet razvojni i da su značajna sredstva planirana za socijalna davanja. Takođe, da je realan i da je u skladu sa mogućnostima.

Ukupan obim budžeta je 13,4 milijardi dinara što je za tri milijarde više nego 2020. godine. Beleži se rast prihodi od poreza na zarade i on čine više od 50 odsto ukupnih prihoda zahvaljujući povećanju zaposlenosti, a rastu i prihodi od poreza na imovinu zbog ekspanzije u gradnji.

U razvoj i kapitalnu izgradnju grada planirana ulaganja iznose 3,2 milijarde dinara u 2023. godini.

Pažljivo smo sa saradnicima saslušali predloge i primedbe građana na javnoj raspravi o Nacrtu budžeta za 2023. godinu. Analiziraćemo i sagledati pristigle predloge opozicionih partija. Nacrt budžeta za narednu godinu je rezultat razgovora sa građanima tokom čitave 2022. godine i posebnog poziva početkom septembra da se uključe i kažu šta nedostaje i šta treba raditi u 2023. godini, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Zabeležili smo svaki predlog koji je pristigao i u skladu sa mogućnostima planirali smo njegovo ostvarenje u 2023. godini, napomenula je gradonačelnica.

Ona je podsetila da je prošle godine realizacija budžeta iznosila 95 odsto i da se očekuje da taj nivo bude dostignut i u ovoj godini.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

COVID19

Batut: Poslednjih sedmica povećan broj zaraženih koronavirusom

Auto-moto

U Srbiji se proizvodi Fiat Grande Panda

COVID se vratio?!

U GRČKOJ VELIKI BROJ ZARAŽENIH KORONOM

Prelepo mesto

SRPSKI AMAZON NA 20 KM OD NIŠA – OVAKO IZGLEDA KUPANJE U PRAVOM RAJU! (FOTO)