Ђак из нишке гимназије који је претукао дечака може бити искључен из школе

Ученик (16) другог разреда који је јуче ушао у учионицу и почео песницама да удара по глави и телу свог вршњака из суседног одељења у Гимназији у Нишу, могуће је да буде искључен из школе.

Вршњачко насиље се догодило пред крај великог одмора око 9.40 сати, а мотив за овако бруталан чин ни данас није познат. Како је потврдио директор ове гимназије Ненад Дисић утврђен је трећи степен насиља који је по рангирању и највиши.

Илустрација, фото: Пиксабај
Илустрација, фото: Пиксабај

Покренут је васпитно дисциплински поступак против ђака који је ударао свог вршњака. Отац претученог дечака је био данас у школи, а ђак није, иако је инсистирао да данас редовно похађа наставу. Тај поступак подразумева поновно узимање изјава, увид у медицинску документацију и слично, после чега ће се окупити тим који може да предложи укор директора, укор наставничког већа са или без искључења. С обзиром на то да је констатован трећи степен насиља, вероватно да ће о свему да одлучује наставничко веће. Ако веће одлучи да искључи ученика из школе, ја сам дужан да то потпишем – рекао је Дисић.

Он је рекао да је родитељ претученог дечака и синоћ још једном водио сина до лекара где су констатоване лаке повреде.

Дете је добро, то је за нас најважније. Он јесте кући, иако је желео да дође у школу, али је другачија одлука родитеља за данас па ћемо видети за сутра и на даље. Следи разговор обојице ђака, али и ученика одељења са психологом и педагогом. У том одељењу ће се пратити ситуација до краја полугађа па и касније – рекао је Дисић.

Родитељи претученог дечака нису хтели да изнесу у јавност своје виђење овог инцидента.

 

 

 

Извор: Курир.рс/М.С.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: