Od 1. januara najveće povećanje minimalne zarade do sada

20220913_114549

Ministar finansija Siniša Mali i ministarka Darija Kisić Tepavčević držali su danas konferenciju za medije u Palati Srbija.

Ministar Mali je tom prilikom saopštio:

Minimalna cena rada iznosiće 230 dinara po satu – rekao je Mali.

Foto: RTS/printscreen

Minimalac preko 40.000 dinara

„Čitav svet je u vanrednoj situaciji, naši građani su manje osetili turbulencije, nego mnogo razvijenije zemlje. Želimo da sačuvamo radna mesta. Stopa nezaposlenosti je rekordno niska. Osnovni cilj je očuvanje finansijske stabilnosti i radnih mesta.“

Hvala svim članovima saveta na konstruktivnom dijalogu. Od prvog januara minimalna cena rada biće 40.020 dinara, što je povećanje od 14,3 odsto, najveće povećanje minimalne zarade ikada, rekao je Mali.

„Stopa inflacije je projektovana na 11,5 odsto, pa ovo povećanje pokriva stopu inflacije.“ Mali kaže da je država preuzela teret povećanja minimalca na sebe.

Moramo izbeći svaku mogućnost otpuštanja u Srbiji. Ukupno rasterećenje zarada je sa 64 na 60 odsto. Time činimo privredu konkurentnijom i stimulišemo poslodavce.

Ministarka Darija Kisić Tepavčević rekla je da se povećao finansijski iznos kojim se podržavaju mladi ljudi koji stupaju u radni odnos.

 

 

Izvor: Kurir.rs

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Obaveštenje

Provera ispravnosti sistema za javno uzbunjivanje u gradu Nišu!

Potvrđeno

Od danas jedinstveno tržište rada Srbije, Albanije i Severne Makedonije

Nišlija

Zoran Maksimović posvetio pesme Nišu i Niškoj Banji, mestima koja su mu u srcu

Dobra vest za poljoprivrednike

Počela isplata po hektaru, produžen rok za prijavu