Од 1. јануара највеће повећање минималне зараде до сада

Министар финансија Синиша Мали и министарка Дарија Кисић Тепавчевић држали су данас конференцију за медије у Палати Србија.

Министар Мали је том приликом саопштио:

Минимална цена рада износиће 230 динара по сату – рекао је Мали.

Foto: RTS/printscreen

Минималац преко 40.000 динара

„Читав свет је у ванредној ситуацији, наши грађани су мање осетили турбуленције, него много развијеније земље. Желимо да сачувамо радна места. Стопа незапослености је рекордно ниска. Основни циљ је очување финансијске стабилности и радних места.“

Хвала свим члановима савета на конструктивном дијалогу. Од првог јануара минимална цена рада биће 40.020 динара, што је повећање од 14,3 одсто, највеће повећање минималне зараде икада, рекао је Мали.

„Стопа инфлације је пројектована на 11,5 одсто, па ово повећање покрива стопу инфлације.“ Мали каже да је држава преузела терет повећања минималца на себе.

Морамо избећи сваку могућност отпуштања у Србији. Укупно растерећење зарада је са 64 на 60 одсто. Тиме чинимо привреду конкурентнијом и стимулишемо послодавце.

Министарка Дарија Кисић Тепавчевић рекла је да се повећао финансијски износ којим се подржавају млади људи који ступају у радни однос.

 

 

Извор: Курир.рс

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: