ŽIKICA SREO BAKU ISPRED CRKVE, PA JE OJADIO ZA 65.000 EVRA

Državljanin Srbije Žikica F. (52) koji je uhapšen u Italiji u oktobru prošle godine u Padovi kada je od starije žene, pretvarajući se da je sirijski migrant, uzeo 65.000 evra pušten je da se brani sa slobode.

Kako prenosi Il Gacetino, Srbin se u nedelju ujutru pojavio na sudu gde mu je potvrđena optužnica.

– U toku procesa njegov branilac zatražio je da se uhapšeni Srbin pusti iz pritvora i da suđenje čeka na slobodi. Sud je prihvatio ovu odluku i pustio ga na slobodu, uz obavezu da se tri puta sedmično javlja u policijsku stanicu kako bi se uverili da je još uvek u zemlji – objašnjava izvor, prenosi .

Podsetimo, starija žena naišla je na Srbina ispred crkve u Padovi, kada joj je na misi sveštenik rekao da u teškim vremenima moraju da budu ljubazni prema ljudima koji nisu iz Evrope.

Foto: Pixabay

Žikica F. zaustavio je staricu ispred crkve i rekao joj da je on sirijski borac koji se spasao iz rata. Čak joj je i pokazivao ožiljak na nozi za koji je rekao da ga je zadobio u borbi – objašnjava izvor.

Prvobitno Srbin je od žene tražio 700 evra kako bi putovao u Berlin, da bi nakon toga traži skoro 5.000 evra kako bi svoje dvoje dece transportovao iz Nemačke u Italiju.

Nesrećna žena davala mu je u nekoliko navrata novac, ali je sve eskaliralo onog momenta kada joj je tražio 50.000 evra kako bio otišao u Zagreb, gde mu se leči sin, da bi samo nedelju dana kasnije ženi rekao da mu je dete preminulo i da mu treba još novca.

Prevara je otkrivena kada je starica otišla kod svog brata da mu traži novac, a kada je on upitao za šta će joj ona je samo rekla da pomaže strancu iz Sirije. Nakon toga dogovoren je još jedan sastanak u kom bi navodno starica čekala Srbina sa novcem, ali su se tada pojavili policajci i on je uhapšen.

 

IZVOR: Kurir.rs

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom