ЖИКИЦА СРЕО БАКУ ИСПРЕД ЦРКВЕ, ПА ЈЕ ОЈАДИО ЗА 65.000 ЕВРА

Држављанин Србије Жикица Ф. (52) који је ухапшен у Италији у октобру прошле године у Падови када је од старије жене, претварајући се да је сиријски мигрант, узео 65.000 евра пуштен је да се брани са слободе.

Како преноси Ил Гацетино, Србин се у недељу ујутру појавио на суду где му је потврђена оптужница.

– У току процеса његов бранилац затражио је да се ухапшени Србин пусти из притвора и да суђење чека на слободи. Суд је прихватио ову одлуку и пустио га на слободу, уз обавезу да се три пута седмично јавља у полицијску станицу како би се уверили да је још увек у земљи – објашњава извор, преноси .

Подсетимо, старија жена наишла је на Србинa испред цркве у Падови, када јој је на миси свештеник рекао да у тешким временима морају да буду љубазни према људима који нису из Европе.

Foto: Pixabay

Жикица Ф. зауставио је старицу испред цркве и рекао јој да је он сиријски борац који се спасао из рата. Чак јој је и показивао ожиљак на нози за који је рекао да га је задобио у борби – објашњава извор.

Првобитно Србин је од жене тражио 700 евра како би путовао у Берлин, да би након тога тражи скоро 5.000 евра како би своје двоје деце транспортовао из Немачке у Италију.

Несрећна жена давала му је у неколико наврата новац, али је све ескалирало оног момента када јој је тражио 50.000 евра како био отишао у Загреб, где му се лечи син, да би само недељу дана касније жени рекао да му је дете преминуло и да му треба још новца.

Превара је откривена када је старица отишла код свог брата да му тражи новац, а када је он упитао за шта ће јој она је само рекла да помаже странцу из Сирије. Након тога договорен је још један састанак у ком би наводно старица чекала Србина са новцем, али су се тада појавили полицајци и он је ухапшен.

 

ИЗВОР: Курир.рс

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: