ЗНАМ ДА СУ ДОШЛИ НЕКИ НЕПОЗНАТИ: Сврљижани масовно тужили општину, апел председника Општине

Масовне тужбе стижу општинама на југу Србије, до сада је само општина Сврљиг платила седам милиона динара на име одштете и судских трошкова.

Како грађани Сврљига истичу, на више од стотину тужби за заузеће приватних парцела, наговорили су их адвокати.

-Ама потпиши, па потпиши, ми пети пут долазимо код тебе, потпиши. Зашто вас брине за моје паре кад ја по тај пут идем и нећу да потпишем – каже Драгиша Миленковић из Сврљига за РТС.

-Знам да су дошли неки непознати, ја сам мислио да су из ову општину нашу и питају ме јесу ли ти узели пут хоћеш да потпишеш, ја потписах – додаје Драгољуб Лазаревић из Сврљига.

Foto: Svrljiške novine, instagram/printscreen

Законски основ за тужбе постоји, јер нема доказа да су се власници одрекли дела парцеле. Заузећа су најчешће минимална, често на атарским путевима, па су грађани на име накнаде до сада добили најмање 500, а највише 8.000 динара.

-С обзиром на то да је цена земљишта у Сврљигу као девастираном подручју јако ниска и они ће добити надокнаду од пар хиљада динара, док ће судски трошкови износити више од 100.000 динара од чега највећи део иде адвокатима – поручује Љубиша Стојковић, општински правобранилац.

– Боље уколико знају да имају заузеће или сазнају да имају заузеће дођу директно у општину, тај новац би им ми свакако дали мимо адвоката и мимо суђења – наглашава Мирослав Марковић, председник Општине Сврљиг.

 

 

Извор: РТС/Нишке новине

 

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: