ZNAM DA SU DOŠLI NEKI NEPOZNATI: Svrljižani masovno tužili opštinu, apel predsednika Opštine

opstina svrljig

Masovne tužbe stižu opštinama na jugu Srbije, do sada je samo opština Svrljig platila sedam miliona dinara na ime odštete i sudskih troškova.

Kako građani Svrljiga ističu, na više od stotinu tužbi za zauzeće privatnih parcela, nagovorili su ih advokati.

-Ama potpiši, pa potpiši, mi peti put dolazimo kod tebe, potpiši. Zašto vas brine za moje pare kad ja po taj put idem i neću da potpišem – kaže Dragiša Milenković iz Svrljiga za RTS.

-Znam da su došli neki nepoznati, ja sam mislio da su iz ovu opštinu našu i pitaju me jesu li ti uzeli put hoćeš da potpišeš, ja potpisah – dodaje Dragoljub Lazarević iz Svrljiga.

Foto: Svrljiške novine, instagram/printscreen

Zakonski osnov za tužbe postoji, jer nema dokaza da su se vlasnici odrekli dela parcele. Zauzeća su najčešće minimalna, često na atarskim putevima, pa su građani na ime naknade do sada dobili najmanje 500, a najviše 8.000 dinara.

-S obzirom na to da je cena zemljišta u Svrljigu kao devastiranom području jako niska i oni će dobiti nadoknadu od par hiljada dinara, dok će sudski troškovi iznositi više od 100.000 dinara od čega najveći deo ide advokatima – poručuje Ljubiša Stojković, opštinski pravobranilac.

– Bolje ukoliko znaju da imaju zauzeće ili saznaju da imaju zauzeće dođu direktno u opštinu, taj novac bi im mi svakako dali mimo advokata i mimo suđenja – naglašava Miroslav Marković, predsednik Opštine Svrljig.

 

 

Izvor: RTS/Niške novine

 

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Odlična vest

Vučić: Pruga Niš-Dimitrovgrad biće gotova do kraja 2027. godine, od EU 430 miliona evra na poklon

Zanimljivost dana

NEOBIČNA POJAVA: FENOSKANDIJSKE GUSKE PRELETELE SRBIJU I NIŠ

Potraga za Dankom Ilić

Policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta

Aktuelno

Identifikovan trinaestogodišnjak koji je slao poruke preteće sadržine obrazovnim institucijama u Srbiji