Упаљен наранџасти метео аларм за југоисток Србије

У Србији ће данас бити сунчано само на северу земље, док ће у осталим крајевима бити више облака, а местимично се очекују киша и пљускови са грмљавином.

Јутарња температура од 15 до 18, највиша дневна до 29 степени.
На северу претежно сунчано, у осталим крајевима променљиво и нестабилно, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином. Више падавина се очекује на југу и југоистоку.

Foto: Pixabay

Дуваће слаб и умерен ветар, у Војводини у планинским пределима повремено и јак, северни и северозападни. Најнижа температура од 15 до 18 степени, а највиша од 23 до 29.
У Београду смена сунца и облака, највиша дневна температура 26 степени.

Упаљен метео аларм
У Србији ће данас на снази бити жути и наранџасти метео аларм. На територији југоисточне Србије, као и на простору Косова и Метохије на снази је наранџасти метео аларм због кише, те се очекују и обилније падавине.

Наранџасти метео аларм означава да је време опасно.
Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе„, наводи РХМЗ.

 

Извор: Курир

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: