Ухапшене четири особе због трговине утицајем

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да су припадници Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили четири особе, осумњичене за малверзације у вези са запошљавањем особа које су биле у евиденцији Националне службе за запошљавање.

Полиција, илустрација, фото: Нишке новине
Полиција, илустрација, фото: Нишке новине

Ухапшени су Ј. М. (1961), организатор програма за запошљавање и одговорно лице Филијале Лесковац НСЗ, због постојања основане сумње да је извршио кривично дело трговина утицајем, и П. С. (1961), републички тржишни инспектор Одсека тржишне инспекције Лесковац, осумњичен за трговину утицајем у подстрекавању.

Због постојања основане сумње да је извршио кривично дело трговина утицајем, ухапшен је М. Ђ. (1986), одговорно лице једне самосталне занатске радње, док се за трговину утицајем у помагању терети Ј. Ђ. (1993).

Сумња се да је П. С. подстрекао осумњиченог Ј. М. да утиче на запослене у Националној служби за запошљавање у Лесковцу да позитивно реше захтев М. Ђ. у вези са доделом субвенција за 2022. годину у износу од 250.000 динара за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих.

П. С. је, како се сумња, за себе и Ј. М., на основу претходног договора, од осумњиченог М. Ђ. примио 200 евра, које му је на руке предала Ј. Ђ.

Осумњиченима П. С. и Ј. М. одређено је задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву, док су М. Ђ. и Ј. Ђ. приведени у тужилаштво, наводи се у саопштењу.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: