Lažne dojave o bombama u tržnim centrima u Beogradu i Nišu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su tokom jučerašnjeg dana, sa mejl adrese servisa „Protonmail“, na adrese više tržnih centara u Srbiji upućene poruke o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u tim objektima, za koje je nakon kontradiverzionog pregleda ustanovljeno da su bile lažne.

Policija, foto: Niške novine, autor: M.M.
Policija, foto: Niške novine, autor: M.M.

Sa iste mejl adrese poruke iste sadržine poslate su na mejl adrese tržnih centara – Rajićeva, Merkator Centar Beograd, Galerija–Beograd i Delta Planet u Nišu.

Mejlovi su stigli sa servisa „Protonmail“, mejl servisa koji je baziran u Švajcarskoj i sa njega su i u prethodnom periodu u nekoliko navrata slate pretnje i Aerodromu „Nikola Tesla“ i kompaniji „Air Serbia“, a prema operativnim saznanjima upućene su sa teritorija jedne evropske zemlje i Ukrajine.

U saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, policija intenzivno radi na prikupljanju podataka u vezi sa izvršiocima ovog krivičnog dela, a zvanično će zatražiti pomoć putem međunarodne operativne policijske saradnje kako bi dobila podatke o nalogodavcu, organizatorima i izvršiocu ovog krivičnog dela.

Autor: Fonet

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Dobro došli

TOP 5 Lokacija koje treba obići u Nišu

Vremenska

NARANDŽASTI METEO ALARM: Veoma toplo – biće još toplije

22 km

Početak izgradnje železničke obilaznice oko Niša

Hronika

Uhapšeno osam osoba zbog trgovine uticajem i zloupotrebe službenog položaja