Лажне дојаве о бомбама у тржним центрима у Београду и Нишу

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да су током јучерашњег дана, са мејл адресе сервиса „Protonmail“, на адресе више тржних центара у Србији упућене поруке о наводно постављеним експлозивним направама у тим објектима, за које је након контрадиверзионог прегледа установљено да су биле лажне.

Полиција, фото: Нишке новине, аутор: М.М.
Полиција, фото: Нишке новине, аутор: М.М.

Са исте мејл адресе поруке исте садржине послате су на мејл адресе тржних центара – Рајићева, Меркатор Центар Београд, Галерија–Београд и Делта Планет у Нишу.

Мејлови су стигли са сервиса „Protonmail“, мејл сервиса који је базиран у Швајцарској и са њега су и у претходном периоду у неколико наврата слате претње и Аеродрому „Никола Тесла“ и компанији „Air Serbia“, а према оперативним сазнањима упућене су са територија једне европске земље и Украјине.

У сарадњи са Тужилаштвом за високотехнолошки криминал, полиција интензивно ради на прикупљању података у вези са извршиоцима овог кривичног дела, а званично ће затражити помоћ путем међународне оперативне полицијске сарадње како би добила податке о налогодавцу, организаторима и извршиоцу овог кривичног дела.

Аутор: Фонет

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: