MILIJA MILETIĆ: Veća sredstva za žene, decu i bračne zajednice na selu! (FOTO, VIDEO)

milija miletic nis

Izdvojiti veća sredstva za žene, decu i bračne zajednice na selu, zatražio je narodni poskanik Milija Miletić u Narodnoj skupštine tokom rasprave o izveštajima nezavisnih državnih organa za 2020. godinu.

Narodni poslanik Milija Miletić, foto: Niške novine
Narodni poslanik Milija Miletić, foto: Niške novine

Više puta sam potencirao problem naših građana koji žive u marginalnim i seoskim područjima. Deca na selu žive mnogo drugačije, ona žele da imaju iste uslove života kao i deca koja žive u gradu. Dugi niz godina sam kao veterinarski tehničar obilazio sela i znam kako se tamo živi, kasnije sam nastavio kao predsednik opšine. Mislim da treba izdvajati više sredstva za žene, decu i bračne zajednice na selu. Prazne se rubna područja kao što su Svrljig, Bela Palanka, Gadžin Han – objašnjava Miletić.

Vlada Srbije je po prvi put omogućila benefite za žene na selu i to je dobra vest, poručio je Miletić. – Ova Vlada je prvi put dala benefite da ima i žena na selu. Na tome moramo više raditi. To su bitne stvari. Veliki broj naših majki nema zdravstveno osiguranje i to moramo promeniti – rekao je Miletić.

Narodni poslanik je pohvalio rad nezavisnih državnih organa i uputio podršku u daljem radu:

– Agencija za sprečavanje korupcije radi odlično, tako nastavite i u narednom periodu. Svakog trenutka sam spreman da se proveri moja imovina i mojih bližnjih i zalažem se da se radi za narod, a da se ne obogati. Daću vama podršku jer radite na način kako treba da se radi – zaključio je Miletić.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Padaju cene

Niže cene goriva: Dizel i benzin jeftiniji za tri dinara!

Hronika

Uhapšena grupa koja je organizovala prostituciju u Beogradu

Fudbal

Najava fudbalskih spektakala u Superligi Srbije: Derbi u Nišu i okršaji širom zemlje

Poseta

Gradonačelnica Niša podržala boračka udruženja