Србија гледала филм ,,Тома“ на РТС-у

Грађани Србије имали су вечерас прилику да одгледају филм ,,Тома“ који је приказиван у 21.15 ч. на првом програму РТС-а.

Poster, film ,,Toma'', foto: Imbd
Постер, филм ,,Тома“ Фото: Imbd

Филм „Тома“ обара све рекорде гледаности у земљи и региону, многа срца је освојио и у Америци, а ако се нисте нашли међу преко милион гледалаца који су га погледали у биоскопима, имали сте прилику да то учините вечеарс у 21.15 ч. на Првом програму РТС-а.

Тома српски је биографско-драмски филм из 2021. године, редитеља Драгана Бјелогрлића и Зоранa Лисинцa, темељен на идеји Бјелогрлића, Жељка Јоксимовића и Банета Обрадовића. Сценаристи су Зоран Лисинац, Никола Пејаковић, Бјелогрлић и Маја Тодоровић, док су продуценти филма Наташа Вишић, Горан Бјелогрлић, Драган Бјелогрлић, Јоксимовић и Владимир Лисинац. Музику је компоновао Жељко Јоксимовић.

Снимања су почела током лета 2020. и трајала с прекидима до априла 2021. године на локацијама у Ваљеву, Београду, Авали, Перлезу, Тари, Баранди, Панчеву, Прибоју, Пријепољу, Црној Гори, Долову, Зрењанину и Чикагу.

Главну улогу игра Милан Марић као Тома Здравковић, док споредне улоге играју Тамара Драгичевић, Петар Бенчина и Андрија Кузмановић. Премијера филма била је 20. августа 2021. у завршници 27. Сарајевског филмског фестивала, а затим и 21. августа 2021. године на Фестивалу глумачких остварења Филмски сусрети.[1] Филм је објављен 16. септембра 2021. године у биоскопима у Србији, дистрибутера Art Vista-е.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: