Srbija gledala film ,,Toma“ na RTS-u

Građani Srbije imali su večeras priliku da odgledaju film ,,Toma“ koji je prikazivan u 21.15 č. na prvom programu RTS-a.

Poster, film ,,Toma'', foto: Imbd
Poster, film ,,Toma“ Foto: Imbd

Film „Toma“ obara sve rekorde gledanosti u zemlji i regionu, mnoga srca je osvojio i u Americi, a ako se niste našli među preko milion gledalaca koji su ga pogledali u bioskopima, imali ste priliku da to učinite večears u 21.15 č. na Prvom programu RTS-a.

Toma srpski je biografsko-dramski film iz 2021. godine, reditelja Dragana Bjelogrlića i Zorana Lisinca, temeljen na ideji Bjelogrlića, Željka Joksimovića i Baneta Obradovića. Scenaristi su Zoran Lisinac, Nikola Pejaković, Bjelogrlić i Maja Todorović, dok su producenti filma Nataša Višić, Goran Bjelogrlić, Dragan Bjelogrlić, Joksimović i Vladimir Lisinac. Muziku je komponovao Željko Joksimović.

Snimanja su počela tokom leta 2020. i trajala s prekidima do aprila 2021. godine na lokacijama u Valjevu, Beogradu, Avali, Perlezu, Tari, Barandi, Pančevu, Priboju, Prijepolju, Crnoj Gori, Dolovu, Zrenjaninu i Čikagu.

Glavnu ulogu igra Milan Marić kao Toma Zdravković, dok sporedne uloge igraju Tamara Dragičević, Petar Benčina i Andrija Kuzmanović. Premijera filma bila je 20. avgusta 2021. u završnici 27. Sarajevskog filmskog festivala, a zatim i 21. avgusta 2021. godine na Festivalu glumačkih ostvarenja Filmski susreti.[1] Film je objavljen 16. septembra 2021. godine u bioskopima u Srbiji, distributera Art Vista-e.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Odlična vest

Vučić: Pruga Niš-Dimitrovgrad biće gotova do kraja 2027. godine, od EU 430 miliona evra na poklon

Zanimljivost dana

NEOBIČNA POJAVA: FENOSKANDIJSKE GUSKE PRELETELE SRBIJU I NIŠ

Potraga za Dankom Ilić

Policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta

Aktuelno

Identifikovan trinaestogodišnjak koji je slao poruke preteće sadržine obrazovnim institucijama u Srbiji