Više od pola tone marihuane zaplenjeno u Nišu, uhapšena jedna osoba

U policijskoj akciji u Nišu zaplenjeno je 520 kilograma marihuane, spakovane u 134 paketa, koja je stigla sa prostora KiM i bila namenjena za prodaju po gradovima i mestima Srbije. Uhapšena je jedna osoba zbog sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Foto: MUP Srbije
Foto: MUP Srbije

Policijski službenici su zaustavili teretno motorno vozilo u Nišu kojim je upravljao N. I. (1976) i tokom pregleda vozila pronašli 134 paketa marihuane, koja je, kako se sumnja, preko Albanije stigla na AP KiM i bila namenjena za prodaju na teritoriji Srbije, saopštio je MUP.

Osumnjičenom N. I. određeno je zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin održao je sastanak sa rukovodstvom Uprave kriminalističke policije i čestitao im na uspešno sprovedenoj akciji zaplene droge.

„Žestoka borba Ministarstva unutrašnjih poslova sa narko-dilerima se nastavlja, bilo da je Srbija tranzitna zemlja ili krajnja destinacija za prodaju narkotika, sa istom odlučnošću i borbom uhapsićemo svakog ko unosi i prodaje drogu u našoj zemlji. Srbija nije i neće biti sigurno mesto za prodaju narkotika niti sigurno mesto za njihovu dalju distribuciju. Srbija nikada neće biti sigurno mesto za narko-dilere i trgovinu narkoticima“, poručio je ministar policije Aleksandar Vulin.

Vulinu su načelnici i pripadnici UKP-a referisali o svim pojedinostima akcije zaplene 520 kilograma marihuane.

Izvor: RTS

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

POČINJE NAJSTARIJI TURNIR U MALOM FUDBALU – 300.000 DINARA JE PRVA NAGRADA!

Sport i muzika

Negujmo i Boban Rajović objavili novu pesmu „Ložimo se, ložimo“ posvećenu našim igračima na Euro 2024

HRONIKA

Uhapšen zbog ubijanja i zlostavljanja životinja

Web

Istraživanje RNIDS-a: 75,6% firmi u Srbiji ima veb-sajt