Више од пола тоне марихуане заплењено у Нишу, ухапшена једна особа

У полицијској акцији у Нишу заплењено је 520 килограма марихуане, спаковане у 134 пакета, која је стигла са простора KиМ и била намењена за продају по градовима и местима Србије. Ухапшена је једна особа због сумње да је извршила кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Фото: МУП Србије
Фото: МУП Србије

Полицијски службеници су зауставили теретно моторно возило у Нишу којим је управљао Н. И. (1976) и током прегледа возила пронашли 134 пакета марихуане, која је, како се сумња, преко Албаније стигла на АП КиМ и била намењена за продају на територији Србије, саопштио је МУП.

Осумњиченом Н. И. одређено је задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Нишу.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин одржао је састанак са руководством Управе криминалистичке полиције и честитао им на успешно спроведеној акцији заплене дроге.

„Жестока борба Министарства унутрашњих послова са нарко-дилерима се наставља, било да је Србија транзитна земља или крајња дестинација за продају наркотика, са истом одлучношћу и борбом ухапсићемо сваког ко уноси и продаје дрогу у нашој земљи. Србија није и неће бити сигурно место за продају наркотика нити сигурно место за њихову даљу дистрибуцију. Србија никада неће бити сигурно место за нарко-дилере и трговину наркотицима“, поручио је министар полиције Александар Вулин.

Вулину су начелници и припадници УKП-а реферисали о свим појединостима акције заплене 520 килограма марихуане.

Извор: РТС

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: