Vučić postigao istorijski dogovor o ceni gasa sa predsednikom Ruske Federacije

aleksandar vucic

Ministar spoljnih poslova u u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković saopštio je večeras da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić postigao istorijski dogovor o ceni gasa sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, čime je još jednom potvrđeno uzajamno razumevanje i prijateljstvo naših dveju država.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, foto: Marko Miladinović
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, foto: Marko Miladinović

„Pokazalo se da kredibilna i dosledna politika Srbije, utemeljena u poštovanju međunarodnog prava, u kombinaciji sa izvanrednim ličnim odnosima predsednika Vučića sa svetskim liderima, jeste recept za dugoročni razvoj i prosperitet naše zemlje.

Srbija je zahvalna prijateljskoj i bratskoj Rusiji na brizi za srpske nacionalne interese i spremnosti da pomogne u situaciji kada se čitav svet suočava sa energetskom krizom.

Energetska stabilnost i pouzdano snabdevanje prirodnim gasom jeste uslov daljeg napretka srpske ekonomije, i Srbija će umeti da ceni predusretljivost i razumevanje Ruske Federacije i predsednika Putina, ali i da potvrdi podršku našoj multivektorskoj spoljnoj politici.

Ovakvi dogovori i podrška pružena Srbiji i njenim građanima pokazuju koliko je važan lični odnos koji predsednik Vučića ima sa predsednikom Putinom, ali i sa drugim liderima najznačajnijih država sveta, i da se zahvaljujući tome za državu i narod postižu izuzetne stvari“, naveo je Selaković u izjavi za javnost.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Odlična vest

Vučić: Pruga Niš-Dimitrovgrad biće gotova do kraja 2027. godine, od EU 430 miliona evra na poklon

Zanimljivost dana

NEOBIČNA POJAVA: FENOSKANDIJSKE GUSKE PRELETELE SRBIJU I NIŠ

Potraga za Dankom Ilić

Policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta

Aktuelno

Identifikovan trinaestogodišnjak koji je slao poruke preteće sadržine obrazovnim institucijama u Srbiji