Од 29. новембра непосредна настава у свим школама

министарство

Министарствo просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије саопштило је данас да је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа донео одлуку да се од понедељка, 29. новембра, у свим основним и средњим школама у Србији примењује први модел наставе, односно да ученици наставу похађају непосредно.

У саопштењу се наводи да Тим на недељном нивоу, на основу података које достављају школе и података из ,,Сервиса за јавно здравље“, утврђује модел наставе за школе у одређеним јединицама локалне самоуправе.

Према подацима из надзора преузетим из електронског система „Сервис јавног здравља“, које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“, у недељи од 19. до 23. новембра број оболеле деце школског узраста од шест до 18 година је био 918 (0,12 одсто).

У основним и средњим школама на територији Србије, укупно је осам одељењa (0,02 одсто) са 16 и мање ученика, којa су због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих 10 календарских дана.

Укупно је 107 одељења (0,27 одсто) са 17 и више ученика која су због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих 10 календарских дана.

Такође, у поменутом периоду било је шест група (0,02 одсто) у којима се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн (појава три случаја инфекције ученика).

Извор: Влада Србије

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Proglašeno je 11 izbornih lista

IZBORI – NIŠ 2024: OVO SU IZBORNE LISTE ZA ODBORNIKE

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja