Nedimović primio vakcinu protiv COVID-19 kompanije „Astra Zeneka“

astra zenec

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović primio je danas, u Domu zdravlja u Mačvanskoj Mitrovici, vakcinu protiv COVID-19 kompanije „Astra Zeneka“.

Astra Zeneka, sedište, foto: Gugl map
Astra Zeneka, sedište, foto: Gugl map

Nedimović je odabrao seosku ambulantu kako bi se uverio u to kako imunizacija protiče u manjim sredinama, i tom prilikom pozvao građane da se vakcinišu.

On je izrazio zadovoljstvo odzivom građana na ovom seoskom području, navodeći da se već nekoliko dana u selima na teritoriji Sremske Mitrovice aktivno vrši vakcinacija.

Do sada je više od 1,3 miliona ljudi primilo prvu dozu vakcine, a više od 850.000 i drugu dozu, ukazao je Nedimović i dodao da je važno da što pre dođemo do 2,5 miliona vakcinisanih kako bismo se vratili normalnom životu.

Potpredsednik Vlade je izneo podatak da je na području Sremske Mitrovice vakcinisano više od 21.000 građana, i ocenio da su pokretni punktovi dobro rešenje, kako bi se stiglo do svakog građanina.

On je još jednom apelovao na poljoprivrednike, ratare i stočare da se vakcinišu, jer će samo tako moći da sačuvaju zdravlje, nastave da rade i normalno žive.

Izvor: Vlada Srbije, Tanjug

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom