Осумњичени за злоупотребу службеног положаја и фалсификовање службених исправа

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су пет особа због сумње да су злоупотребом службеног положаја и фалсификовањем службених исправа фалсификовали документа везана за увоз хране.

Због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја ухапшени су Ј. Ш. (1963), инспектор у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде и П. С. (1958) санитарни инспектор у Министарству здравља, као и заступнике једне фирме С. С. (1982) и шпедитер Д. С. (1966), док се осумњиченом З. С. (1964), такође шпедитеру на терет ставља фалсификовање службене исправе.

Како се сумња, осумњичени инспектори Ј. Ш. и П. С., крајњем јуна прошле године, како би убрзали царињење робе, и поред тога што нису стварно обавили контролу робе, сачинили су фиктивне записнике о извршеној контроли увоза хране и узимању узорака фирме коју заступа осумњиченa С. С., а на шта их је онa, заједно са Д. С. подстрекивала.

Осумњичени шпедитер З. С. се терети да је попунио образац за међународни транспорт те робе, у коме је као пошиљаоца уписао фирму из друге државе.

Сумња се да је потом, скенирао печат и потпис другог правног лица и тако фалсификован документ употребио за царињење робе фирме коју заступа С. С.

Осумњичени су, уз кривичну пријаву, приведени надлежном тужилаштву.

Извор: МУП

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: