Расветљена серија тешких крађа и крађа

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару, у сарадњи са полицијским управама у Нишу и Прокупљу, интензивним оперативним радом, расветлили су серију тешких крађа и крађа из православних цркава и, по налогу надлежног тужилаштва, ухапсили три особе због постојања основа сумње да су извршили ова кривична дела.

Полиција, илустрација, фото: Нишке новине
Полиција, илустрација, фото: Нишке новине

Такође полиција ће, по налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу, против једног шеснаестогодишњака, осумњиченог за иста кривична дела, поднети кривичну пријаву.

Т. Н. (1996) из Сурдлулице, две жене С. М. (1999) и А. Д (1979), као и  шеснаестогодишњак из Алексинца се сумњиче да су током јануара и фебруара ове године ушли у цркве на подручју Зајечара, Књажевца, Бољевца, Ниша, Нишке Бање и околине Дољевца из којих су украли новац.

Њих четворо су, како се сумња, покушали да обију кутију са новчаним прилозима у Саборној цркви рођења Пресвете Богородице у Зајечару и у манастиру Свети Никола у Куршумлији.

Такође се сумњиче да су у бутицима у Нишу од две продавачице украли новчанике са новцем и документима, па ће против њих, по налогу Основног јавног тужилаштва у Нишу, бити поднета кривична пријава за два кривична дела крађе.

Сумња се да су они из паркираног аутомобила једне жене у Нишу узели мобилни телефон, па се терете и за кривично дело утаја.

Полиција је пронашла украдени телефон и вратиће власнику.

Осумњиченима Т. Н, С. М. и А. Д. одређено је задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичне пријаве, бити приведени тужиоцу Основног јавног тужилаштва у Зајечару.

Извор: МУП Србије

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: