Разматрана размена имовине између Града Ниша и Војске Србије

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Небојша Стефановић разговарао је данас са градоначелницом Ниша Драганом Сотировски о наставку сарадње између ове локалне самоуправе и Министарства одбране и Војске Србије.

Фото: mod.gov.rs
Фото: mod.gov.rs

Стефановић и Сотировски су постигли сагласност о томе да се формира радна група која ће радити на пројекту реконструкције и доградње Војне болнице „Др Владан Ђорђевић“ у Нишу, у циљу формирања болнице секундарног нивоа за потребе лечења, како војних, тако и цивилних осигураника из Ниша и других градова у овом делу Србије.

Саговорници су размотрили и могућности размене имовине између Града Ниша и Министарства одбране и Војске Србије у обостраном интересу, првенствено објеката и локација које су у претходној деценији проглашене неперспективним и потом понуђене на продају, попут војне касарне „Улица Марка Орешковића“.

Поменуту касарну, која се налази у самом центру града на изузетно атрактивној локацији, Министарство би разменило за станове за припаднике војске или друге објектe за потребе Војске Србије, док је разматрана и могућност размене војног комплекса „Марково кале“ за нови објекат на другој локацији.

Током састанка је закључено да је изузетно важно наставити добру сарадњу на државном пројекту станоградње за припаднике снага безбедности, у оквиру којег припадници Војске могу купити станове по знатно повољнијим ценама од тржишних.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: